24 Aralık 2009 Perşembe

bu blugu neden açtım




Bugün inanılmaz bir gündeyim çok mutluyum ee madem mutluyum bu mutlulukla gaza gelip bir blog açayım saçma sapan bazen güzel bazen iğrenç yazılar yazayım dedim bakalım başarılı olabilicekmiyim.İlk iş tabi blog kuruyoruz adı ne olcak diye kadar vermem lazımdı Ninjalara olan sevgim ve kiraz çiçeği saplantım hemen isim bulmamı sağladı sanmayınki geçiçici bir saplantı benimki ..Asla vazgeçilmiycek hayat felsefesi oldu benim için(çiçeğin felsefesimi olurmuş diyorsanız devam edeyim..).kiraz çiçekleri diğer çiçeklere göre daha narin kokusu azcık ama keskin, kar yağdığında bile kardelen gibi ayakta kalan şekermi şeker kırmızı pembe çiçekler görüntüsünün güzelliğini kyotoda görünce(p.s: kiyotoya hiç gitmedim izledim okudum araştırdım vs.) aman tanrım bu nasıl çiçek böyle dedim meğerse her yaz ayında yediğimizi küçükken kulağımıza küpe diye sallandırdığımız yemeden vişneden ayırt edemediğimiz o güzel meyvenin çiçeğiymiş..kiyotoda her sene insanlar bu çiçeklerin altına gidermişler ve onların önce açılmalarını sonrada dökülmelerini izlermişler.tıpkı insanlar nasıl doğup ölüyorsa oda onu temsil ediyor sanırım lakin kiraz çiçekleri hiç pes etmiyor inatla her sene en güzel renkleriyle açıyorlar.işte burdan yola çıkarak koydum.umarım bu blog vatana internete hayırlı olur..
şimdiden blogumdaki yazıları okuyup beğenenlere teşekkürler... 

6 yorum:

  1. Kiraz çiçekleri aşk gibidir bazı bazı..
    Ama çok zaman onurludur diğer çiçeklerden, Solmadan kurumadan en güzel yerin de bırakır kendisini dalından aşağıya..

    Kendisini hep güzel hatırlatır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraz çiçekleri sanıyorum dünyada evrensel anlamda tek festivali olan çiçek türüdür.İnsanlar 1 hafta boyunca o günü beklerler Hanami'de buda onları ayrı güzel ve asil kılar.

      Sil
    2. İzmir'in Bayındır ilçesin de yılın mayıs ayında Uluslararası çiçek şenlikleri olur.. Bahsi geçen olay ile kıyaslanamaz ama Hanami'ye gidemiyorsak buraya gideriz.

      Kiraz çiçekleri ayrıca onuru ölümü vs.. temsil eder. Dini bir inanç sistemi içerisindedir bu yüzden çiçek açtığında kirazlar ayrı bir kutsallık atfederler.

      Bence orada bir kutsallıktan fazlası yatıyor..

      Sil
    3. Şu an okulumdaki ödev için ingilizce sakura sunumu hazırlıyorum birazdan detaylı olarak anlatacağım burada da o zaman ..
      Bayındır da böyle bir şenlik olduğunu bilmiyordum halbuki bende İzmir'de oturuyorum öğrenmiş oldum.Her sene Çilek festivali ve kiraz festivali Emiralem taraflarında oluyordu ama güzel bir bilgi teşekkür ederim ..

      Sil
    4. Kiraz Festivali Kemalpaşa'da da var. Çileği unuttum. Geçen gün yapay bir sakura aldım belki netten denk gelmiştir sana da. sunumuna renkli bir görsellik katabilir.

      http://www.hediyedede.com/sihirli-sakura-agaci.html

      Sil