23 Eylül 2011 Cuma

Güveçte türlü-Pirinç pilavı

Bugün ki menümde bunlar vardır..Pilav zaten bildiğim bir ürün ..Her zamanki gibi yaptım..Bazen tutturamasam da lapa olsa da..Yeni bir yöntem denedim ve bu sefer tane tane oldu..Pilav dediğimiz şey hepimizin korkulu rüyası olabiliyor nede olsa..Halbuki malzemesi az ama zorluyor en ben en iyiyim diyen hanımı bile..Umarım bu işi birkaç kez daha deneyip bunu yer ettireceğim..
Güveçte Türlümüz için malzemeler gramından emin değilim *Bir avuç kadar kıyma
                                                                                        *2 patlıcan
                                                                                        *Büyükse 2 ,küçükse 5 patates
                                                                                        *1 orta boy soğan
                                                                                        *Damak zevkine göre
                                                                                          salça,tuz,baharat,
                                                                                        *İsteğe bağlı fasulye
                                                                                          (avuç kadar olsa yeter)
                                                                                        *Sıcak su
                                                                                        *5 diş sarımsak
                                                                                        *1 adet büyük domates
                                                                                        *1 adet ben acı koydum isteyen tatlı biber koysun
Öncelikle yağı güvecin tam dibini kaplayacak şekilde koyalım..
Kızdırılmış yağda soğanlar ve 5 diş sarımsağı hafif renk değiştirene kadar kavur..Üstüne yeşil birberleri kavurun..Kıymamızı da hafif renk değiştirene kadar kavuralım..Bir miktar salça koyup kavurmaya devam et..
Bu arada unutmadan patlıcanlarımız küp küp doğaranıp 15 dk önden suda bekletildi hafif renk değiştir..Bunları avuç içinize alarak sıkıp suyunu sıkıyoruz kıymaların üstüne koyuyoruz..Sonra patatesler küp küp koyuldu..En sonda domatesi koyuyoruz..Şimdi kapağı kapat 5 dk yada kendin ne kadar istersen kısık ateşte bir süre beklet biraz aşağı inecek yiyecekler..O zaman kaynar suyu 1 parmak geçmeyecek şekilde koy..
Afiyet olsun..
Resimler..
                                        Kalleş soğanlar ağlattı sıra soğanları soymaya..Soyun uleyn..İğrençti tamam..
                                        Suya yatmışlar ohh miss...
                                          Bildiğin kızdıryorum adamları...
                                         Üstten görelim azıcık değil mi..
                                          Canım Pilavım işte ..Mis gibi...

2 yorum:

  1. merhabalar:)
    çok hoşbir tarif bu, tariflerinizi aldım müsadenizle,ve altında imzanız eşliğinde sayfamda paylaşırım inşallah......
    seve seve izleyiciniz oldum hemen..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim :) Hemen koşa koşa geliyorum yep yeni tarifler öğrenmek için sizden :)

    YanıtlaSil