14 Ekim 2011 Cuma

Cesaretim yok..

Görüyorum ve susuyorum...
Susmak zorunda kalıyorum..Bazen susmak zorundadır insan..Bazen bir şey kazanmak için bazende kayıp etmemek için..Şimdi susuyorum..Ama ne kazanacak bir şeyim var nede kayıp edecek bir şeyim var bu konuda..Sadece susup izlemek..Bir kaç saniyeyi 1 saatmiş gibi yaşamak..
Dün keşfettim ki ;zaman aslında sadece benim bakış açımmış..Meğer ben nereye bakmak istersem o şekilde ilerliyormuş zaman...Umursamaz baktığım zamanlarda hızlı ve anlamsız geçiyormuş..Ama bakma için baktığımda yavaş ve detaylı oluyormuş...1saniyeyi 1 saat gibi yaşamam da bu yüzdenmiş..Bu yüzdenmiş zihnimdeki binlerce detay..Ve ben bunları geç fark etmişim..
Ama hala bir kaç parça eksik bir konuda ..Sorun zaman değil..Sorun mekan değil..Sorun benim içimdeki gizde..
Bir giz var susuyorum..İzliyorum uzaktan..Kimseye söylemeden..Bazen yakından da izliyorum..Diyorum ya bir kaç saniye saatler gibi geliyor..Her detay beynimin içinde duruyor...Kimi zaman hüzünleniyorum kimi zaman çığlıklar atıyorum içimden derin derin..Sanki gönlümdeki duvara çarpa çarpa kendi ellerimi sıka sıka gülüyorum..Ama hepsi saniyelik saatler..
Aslında bir bak saniye 120 saliseye tekavül ediyor..Ne kadar çok..120 demeyim..Benim için bir ömür gibi geliyor o 120 salise..
İşte bunu keşfettiğim o andan beri her şey daha anlamlı..Keşke zincirlerimi kırabilsem..Keşke o kadar cesur olabilsem..Ama değilim..Pek çok konuda cesur olan ben bu sefer cesur olamıyorum...Nedenler önemli değil..Belki de bende cesur olmak istemediğimden ...Belki de susmak daha kolay geldiğinden..Susmak..Sus..
Ama kendime verdiğim sözleri tuttum..Unutmak istediğimi unuttum..Silmek istediğimi sildim..Benim olmasını istediğim şeyler için savaştım hep..Bir şey hariç...Cesur değilim işte..Söz konusu olunca sadece izlemek düştü benim payıma..
Tutabileceğim kadar yakın bir hayal... Uzanamayacağım kadar uzak bir düş...İşte bu kadar zıt bir gerçeklik..Bir cam kırığı gibi batıyor şimdi suskunluk....Ben hep suskun kalacağım..
Bir gün bir çılgın yapmayacağım..
Yapamam kendime ihanet etmek olurdu bu..Ve kendime ihanet etmeyeceğim..
Cesaretim yok..Cesaretim hiç yok..



2 yorum:

  1. kendimi buldum sanki az biraz... ucundan kıyından...

    YanıtlaSil
  2. Benim durumum aynen böyle ipekto senin içinde üzüldüm şimdi :/

    YanıtlaSil