25 Kasım 2011 Cuma

Ölü ozanlar derneği-Okunur!

Bu kitap okunur efendim hemde ne kadar güzel okunur..2 günde okudum..Aslında 1 gün sayılır ama yine de bayıla bayıla okudum..Önce filmi izleyip sonra kitabı okuduğum çok nadirdir..Sadece yüzüklerin efendisinde bunu yaşadım.Ama ondan sonra anladım ki kitabın yerini hiç bir şey tutmaz önce kitap sonra film..Uzun yıllardır adını duyduğum kitabı her gördüğümde "Neden ölü ozanlar derneği neden Diri ozanlar derneği değil ?" diyerek abuk subuk sorular sorardım..Biraz delice farkındayım..Sonra geçen gün arkadaşımda görüp istedim sağ olsun verdi hemen kitabı...17 dakikalık metro serüveninde resmen kitabı bitirmek üzereydi..Heyecanla okuyordum acaba ne olacak ne olacak..Hmmm bu şiirde güzelmiş diye diye okudum..Bitti ve şöyle dedim"Bu kitap burada bitemez arkadaş uzatın şunu böyle bitmemeli" ama malesef bitti ve beni de bitirdi..
Todd Anderson ın kitabın sonlarına doğru okuduğu güzel bir kendi yazdığı şiir ;


Yarını düşlüyoruz ve yarın gelmiyor; 
Gerçekten istemediğimiz zaferler düşlüyoruz. 
Yeni gün çoktan geldiği halde, 
Yeni bir gün düşlüyoruz. 
Yapılması gereken savaşlardan kaçıyoruz. 

Çağrıyı duyuyoruz; ama hiç önemsemiyoruz; 
Gelecek henüz bir planken,o gelecek için ümitleniyoruz. 
Her gün kaçtığımız bilgeliği düşlüyoruz, 
Kurtuluş elimizdeyken,kurtarıcı için dua ediyoruz. 

Ve hala uyuyoruz. 
Ve hala uyuyoruz. 
Ve hala dua ediyoruz. 
Ve hala KORKUYORUZ.
Buradan N.H.Kleinbaum a teşekkürler bize böyle bir kitab sunduğu için..
Film de Baş rolü Robin William oynuyor 1989 yapımı güzel bir film olduğunu düşünüyorum izleyince daha emin olacağım..İyi okumalar..

2 yorum:

  1. Selam Ninja:) Benim çok sevdiğim bir kitap ve bıkmadan seyrettiğim bir filmdir Ölü Ozanlar Derneği. Her öğretmenler gününde mutlaka hatırlarım ve hayatımda bir tane bile böyle öğretmenim olmadığı için hayıflanırım.

    İlla öğretmen olmak gerekmez ki diye düşünürüm sonra.. Profesör Keating'in çevresine geçirdiği müthiş bir enerji var. Böyle olumlu enerji veren biri olmayı becerebilmek önemli:)
    Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Benim böyle bir öğretmenim oldu iyiki de oldu..Kesinlikle baş ucu kitabı olacak bir kitap..

    YanıtlaSil