1 Aralık 2011 Perşembe

Bir hayaldi aşk-2

Kız oğlanı görmeyeli epeyce olmuştu..Farkındaydı oğlanın sınavları vardı o yüzden yollar kesişmiyordu..Kız üzülüyordu..Araya başka tatiller girdi..Kız oğlanın gideceği yerlere gitti..Ama yoktu..Derken günler geçti kız üzüldü..Araçta da yoktu artık ..Başka yerlerde mi..Kızın arkadaşları oğlanı merak ediyorlardı..Kızın iç çekişlerini görüyorlar "kim göster" diyorlardı..Ama yoktu..Artık kendi kurduğu hayal olduğunu düşünmeye başladı..Günleri sayıyordu..Elleri üşüdü ama bu sefer eldiven geçirdi ellerine..Arkadaşına "kafeye de bakalım mı belki oradadır " dedi..İçeri girdi merakla baktı etrafa yoktu işte gene yoktu..
Arkadaşı"üzülme düşünsene belki de o da araç binilecek yerde duruyordur " dedi..Kız "ama bu imkansız" dedi..1ay 5 gündür onu görmemişti..Konuşarak yolu yarıladılar..Kız durup durup "Ah be" dedi..Ah be yanımda olsa ..
Derken kız oğlanı gördü..Oturuyordu..Öyle rahattı ki sandı sandalye kuş tüğünden yapılmış gibi..Arkadaşını ağacın arkasına sakladı..Kalbi deli gibi atıyordu...Atmıyordu sanki duracaktı..Ağzı kurudu..Yüzüne kan hücum etti çırpınmaya başladı..Resmen dans ediyordu kız.."Bak o işte o " diye bağırdı sonra sesini kısması gerektiğini anladı oğlan bu durumu görebilirdi..
"Nerede ,hangisi" dedi arkadaşı " İşte şu siyah ceketli ,kısa saçlı ,kirli sakallı oğlan" dedi kız..Arkadaşı da .."Yakışırsınız" dedi..Gülüştüler..Kız delirmek üzereydi artık ..Merdivenlerden indi " merdivenlere otursak"dedi arkadaşına..Merdivenden ona bakabilirdi.."Yok çantamızı araca koyup inelim daha iyi bakarsın" dedi arkadaşı..Öyle yaptılar..

Araçtan indiler oğlan kıza doğru yürüyordu sanki..
Bir ağaca arkadaşıyla yaslandı kızda bir arabaya arkadaşıyla yaslandı..Arkadaşı kıza "Sana bakıyor" dedi.."Gerçekten mi doğru söyle yemin et" dedi kız mutlulukla ..Hiç bir ilerleme olmayacağını biliyordu..Bu aşk masalı hep böyle devam edecekti..
Oğlanın gülünce kalkan çenesine baktı..Ne güzel gülüyordu öyle..Dişleri ışıl ışıl parlıyordu oğlan gülünce..Gür bir sesi vardı kulağına kadar geliyordu kızın..
Belki 15 dk izlediler..Kız mutluydu..Ölüyordu mutluluktan..Arkadaşı da bak utanma diyordu..
Oğlanın yanına başkaları gelip önünü kapattıkca kız üzülüyordu..Derken araca bindiler oğlan arkada kız öndeydi..Kız camdan yansımasını izleyerek uyuya daldı..Kulağında oğlanın gülüşüyle..

Oğlan oturduğu yerden kızı gördü heyecanlandı..Arkadaşına hadi halk dedi...Kız araçtan inmiş sanki ona doğru geliyordu..Bir ağacın önünde ağaca yaslandı kıza bakıyordu..Ama dikkat çekmemeye çalışıyordu..Kız onunla alay edebilirdi..Kızın gülüşünü gördü ellerinde kırmızı eldivenlerle gülerken yüzüne kapatışına baktı..
Arkadaşına dönüp heyecanla çırpındığıı gördü..Acaba ne konuşuyorlardı..Bir yandan ona bakıyor bir yandan konuşuyordu..Arkadaşları geldi önü kapandı kızı göremiyordu yerini değiştirip bakmaya çalışıyordu..Çok zordu..
Araca bindi kız oturuyordu elinde bir kitap vardı onu okuyordu..Ne güzel okuyordu..Arkadaki yerine gitti..Kızı göremiyordu..Arkadaşlarıyla konuşmaya daldı..
Ve kız inmişti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder