11 Aralık 2011 Pazar

çit çit

Ben ne yazacağım..Sabah sabah elimde çiğdem çit çit çit..Bir yazıyorum bir çitliyorum..Yok efendim benden adam olmaz..Sütün üstüne beze yedim üstüne sakız çiğnedim şimdide çiğdem çitliyorum..Yok efendim benden adam olmaz..Dün oturdum öss denemesi yaptım kendime..Kardeşimin puanından 2 kat fazla puan aldım..Azim geldi bana azim..Şimdi durdum gene çitledim..Çitlerim de odamı bir görseniz vize haftasından sonra şuan 3.dünya savaşı benim odamda  çıkmış gibi ama ben ne yapıyorum odamın dört bir yanında bulunan yiyecekleri yiyip çiğdem çitliyorum..Birde yazı yazmaya çalışıyorum.Sonra benim isyanım var zaten..Her şeye efendim her şeye.Bir çit daha..Çitler seriyor önüme hayat..Bildiğiniz demir tellerden.Çit ve çit..
Hayat yaşanmaya değer ama nedense devamlı içine ediliyor hani dünyanın ediyorlar ya öyle işte..Etmesinler yaşayalım böyle mutlu mesut dimi ama olmaz..Dur bir dakika ya ben ne saçmalamaya başladım gene..Sevgi pıtırcıkları moduna girmeye başladım hayrolsun hatta hayır olsun..
Ah bilemiyorum aslında şiddetli bir duygusal karmaşanın eşiğindeyim..Resmen otur ağla şarkıları dinliyorum hatta şuan Bunu dinliyorum o kadar kötü buhranlı şeyler yapıyorum ben..Kahretsin ben neler yapıyorum..Üstüne bu şarkıyı dinlerken çiğdem çitliyorum.Çit ve çit..Şimdi de Michella Phan den güzel güzel makyaj yapma teknikleri öğreniyorum..Makyaj yapmayı bilmeyen beceriksiz kızlar bu hanım kızı size tavsiye ederim..Kaç yıldır tüm eğitimimi verdi diye bilirim artık zevk olsun diye izliyorum sıkıldıkça ..Biliyorum..En iyisi çiğdem çitlemek çit çit..

26 yorum:

  1. Etiketi görünce merak ettim, Cigdem de ne yaziyor diye :) Bir türlü, Izmirliler cekirdege niye Cigdem derler, anlamiyorum .. ne güzel bi ismi var ya zaten .. c e k i r d e k .. yani ne istiyonuz benim gül gibi ismimden yahu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü İzmirli olmak böyle bir şey :)
      Ben İzmir'e özerk diyorum siyasal olmasa da kültürel ve dilsel bir özerkliğimiz var..
      Ayrıca adın çok güzel bizim amacımız senin güzel adını tüm dünyaya tanıtmak yaaa :D

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Cümlenin başında çiğdem demenden İzmirli olduğunu anlamıştım en başında.. Özlemedim sanırım İzmirimi.. Sanırım artık İzmirimi sevemeyeceğim..

    Kendini ağlamamak için tutmak gibi bir şey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan nereye giderse gitsin hep bir yanını izmirde bırakıyor..
      ama dönemeyince boş..
      bayadır yoktun ortalarda bir görünüp bir kayboldun.

      Sil
    2. Ennee buldum bu yazıyı :D en baştan tek tek geçmeye başladım :D Saat 12 ben de hala daha uyku yok sen daha dün gece ki yorumlarıma cevap atmadın ben de daha çıkmadım :D Bloğunu istila ediyorum sinsi :)

      Evet kaybettim seni. lanet ben sık kullanılanlara eklemeyi unut sen tiii bana buldum yine :)

      Yok İzmirimi çok severdim hala daha seviyorum hatta bu kadar şehir görmüşken abartılacak kadar değil 10-12 de olsun.d yok güzelliği hiç bir şehir de.

      garip bir şey.. Tatile çıkalı 15 gün oldu gelemiyorum. Alsancak Karşıyaka İnciraltı Konak tüm metro istasyonları ve her yer.. Nefret etmiyorum sadece.. Bilmiyorum..

      Sil
    3. Yokluğumu fark etmen onure etti beni söylemeden geçemem .d

      Sil
    4. Dikkatliyim ben biraz..
      Yorumlarını sevmiştim ondan aklımda kaldı samimi geldi bilemiyorum..
      İzmir aşktır aşk İzmir ben tam İzmirliyim sanırım böyle ayrı tutuyorum İzmir'imi aranılan kan gibi ikilimi bile başka..

      Sil
    5. İzmir hususunda farklı düşünmüyoruz..

      Sil
    6. Tatilim ben ocakta başladı biliyor musun? yani tam bugün gün oldu. Ben hala daha eve gitmedim. Evdekileri durmadan oyaladım gitmedim.. Burayı sevdiğimden değil yada evin boş olması ve işimin gücümün olmamasının bana verdiği hazdan da değil. Ama Sanırım geliyorum artık oraya :) Oraya gelmek için bir sebebim var artık :)

      Sil
    7. Orası neresi ?
      Çokta fenasın gelmez mi insan hiç yaa koşup gelmeliydin..:) :)
      İzmir seni çağırıyor.. :)
      Hmmm :)
      Gel gel bak bakalım İZmir bıraktığın gibi mi :)

      Sil
    8. burası Sakarya :D
      Memleketim İzmir :) Kız kardeşim her aradığında abi geliyorsun dimi sürpriz yapacaksın yine dimi şuan yoldasın biliyorum diyorum inandırmak için evde dolap kapılarını vs.. açıp kapatıyorum bak hala daha sakaryadayım diye :)

      İzmir bıraktığım gibi değil. Ama şu sıralar bir şansı daha hak ediyor gibi. yarın yada diğer gün geleceğim. Bıraktığımdan daha farklı bulurum umarım. :/

      Dali sergisi var Adnan saygunda. Bir nebze onun için geliyorum aslında. Resim sevdiğini biliyorum Dalinin gerçeküstücülüğünü sever misin?

      Sil
    9. Kıyamam ben ona yaa yazık..İZmir her zaman şansı hak ediyor..
      Bıraktığından güzel bulursun gerçi yağmurlu :)
      İnanırmısın bilmiyorum bugün Konaktan eve dönerken bilborad da gördüm afişini off Dali'ye gitmek lazım dedim iç çektim o tatlı kıvrık komik ıbıykları ve akan saatler gözümün önüne geldi.Dali dali Dahi sevilmez mi :) Önceliğim hep Pablo olsa da Dali bende 1 ile kapışır..

      Sil
    10. Yağmur çok severim hep hoşuma gitmiştir. Ben şemsiye kullanmayanlardanım :D

      Pablo ya İstanbul modernde gittim ama bir dali değil. :D Resim çizerim hatta pablonun kübizmden etkilendim ve çalışmalarımı o yöne kaydırdığımda oldu (Yarın paylaşırım) ama adam gibi tek dalinin resimleri bana bir şeyler hissettiriyor yakalıyorum onu orada. Adam tam gerçek üstücü. beni yakalıyor :)

      Ben gideceğim daliye. Uygun olursan beklerim Adan Saygun'a :)

      Sil
    11. Olabilir neden olmasın görmek istiyorum bende kıskandım Pablo ya gitmene.Sorma bir ara bende kübizm delisiydim..Ama ben biraz hayalsizim çizimde doğa çizmeyi seviyorum.Öyle mükemmel ki doğa sanki çizmeliyim her yere kaybolmasın..
      Yavaş yavaş ama güzel çizerim pek değerli değil ama derecem var resimde en azından bir madalyam var diye mutlu oluyorum çocuklar gibi..
      Frida'yı da severim mesela hoş gülmeden edemem..Mich ve Vinci de iyidir iyi ne demek Da Vinci zaten fenalarda ama Dali farklı ya resim değil o başka bir şey.. :)

      Bereli teamdensin :)

      Sil
    12. Mİch deme bana ama tanrım o frekslerini görmek oraya gitmek. hayali bile kudurtmakta beni. o freksler cennetin kapısını aralamak gibi gülüşlerin gibi anlatabiliyor muyum? :)

      Alıştırmalarını gördüm açıkcası ne kadar değerli olur bilmem senin için ama bir madalyada benden aldın çocuk:)

      Bereli Takım? anlamadım ki ben seni .d

      Sil
    13. Sen sen hain beni nasıl anlamadım ben kırmızı bereli kızım ressam bereli gezen kız :) Yağmurda şemsiyesiz bereyle gezen kız :)
      Mich tercih ettiğim ismi öbür türlü ninja kaplumbağadan bahsediyor gibi oluyorum :)
      Heykelraşlığı zaten su götürmez bir gerçek :) Hadi seni bir kere daha şaşırtmak istiyorum belki biliyorsundur belki yazmışımdırım..2 dedemde heykeltraş hatta HasanTahsin heykelini yapanda dedem :)

      Sil
    14. Owww kendimi ahmak gibi hissettim. Alsancakta bulduğun bere değil mi :)
      Ne diyim hazırla bereni o zaman :D

      Mich dediğinde de aklıma direk onlar geldi biliyor musun :)

      O duvar freksleri beni bitirir. Özellikle Tanrı ile Ademin dokunuşu tanrının insanlığa can vermesini sahnelediği tavan freksi. Leo'nunda Son ayşam yemeği. O havarilerin yüzünde ki tedirginlik ancak böyle yansıtılabilir :)

      Deden? Konak meydanında ki Hasan Tahsin mi? :D

      Ve benim resmimi sanki daha önce görmüşsün gibi gelmiş ya sana. Dejavu gibimiyi?

      Sil
    15. Ah beremsiz olmaz canım berem..Eskiden beri kendimi bildim bileli bereliyim..Ben davut heykelini çok severim epk çok kişi teşirci buluyor ama Mich bence güzel beyinli bir heykeltraş kesinlikle mükemmel bir eser çünkü kusuruyla ,güzelliğiyle Davut orada..
      Duvarlardaki o nadide eserleri..İki parmağın o değdiği an..Beyinlerin,kalplerin değdiği an..Aynı his..Dokunuş..
      Leo'nun bende son akşam yemeğini severim..Hep anlamlar arıyorum resimlerde..Leonun şu ünlü eskizi varya adı varmı bilmiyorum ama bir adamın 2 hali iç içe o resmi severim hatta küçük bir çanta takacım var lisede tek onu takardım :)
      Evet o konak meydandaki Hasan Tahsin'i yapan benim dedem ,özel olarak yaptığı son eseri..
      Bilmiyorum resme ilk baktım ben tanıyorum bu resimdekini dedim..Her girdiğimde acaba tanıyor muyum acaba gördüm mü diyorum..Sanki biliyorum ya bilmiyorum..Garip ama öyle..

      Sil
    16. Yorumunu tersten başladım okumaya Hasan Tahsin olayı için :) Dejavuyum şuan. hatta diğer yorumunda o yüzden sordum. onu okurken de dejavu oldum ve sana sordum. Şuan aynı konu üzerinde ikinci dejavumu yaşıyorum. Seni tanıyorum çocuk ben. En başından beridir.. buna artık inanıyorum.

      rönesans sanatıçıları ve eserleri hep ilgimi çekmiştir. Sanattan ziyade bir giz barındırıyor. En temelden bakarsak olaya Karanlığı kalem ile fırçalar ile kapatıyorlar ne denli büyük bir güç. Tarihte yaşamak istediğim iki sahne var. biri antik yunan diğeri rönesans :)

      Kusur ahlak vs.. inanmam ki. Sosyolojik bir bakış açısı ile yaklaşıyorum bu tarz olaylara. Mahrem bilincimiz olmasaydı en başından beridir şuan çıplak dolaşıyorduk. hatta örtmek ayıp bile sayılabilirdi. Bilinçlerimiz de vücutlarımız gibi evriliyor sonuçta. Buna adapte oluyoruz.

      Güzel kavramıda böyle. Eğer ki 50 yıldır afişe ettiğimiz mankenler için çıkartılan kılıf biçimli bir vücut dışında kilolu vs.. bir vücut olsaydı şuan o mankenlere çirkin diyecektik. Toplumun dayattığı çoğu şey ret etmekteyim daha akılcı geliyor bana. Evrim her yerde haz duygularında bilinçlerde vs.. Tek stabil kalan aşktır. O yüzden dinim aşktır diyorum.. :)

      Sil
    17. Bilmiyorum o resimden sonra içim bir garip oldu biliyor musun hala aklım almıyor o olayı.Nasıl aynı resimi çizmiş olabiliriz nasıl..
      Hep eski yunanda olduğumu hayal ederim..Efeste gezerken sanki kendimi orada gibi hissediyorum o tek parça uzun elbiseler içinde ben..
      Düşünsene öyle bir şey olmasa bu boyla ben manken olurdum hahah :)
      Güzel kime göre güzel?
      Güzel kavramı bence çok göreceli..İnsan bazen yüreğiyle sevmez mi?
      Ne güzel şey dininin aşk olması..Maşuk seni..

      Sil
    18. Boyunun da artık uzun olduğunu biliyorum :)

      Adamlar sadece düşünüyor ya edebiyat matematik felsefe ile uğraşıyorlar. Ve toplum kendini aşmış meclisler vs.. Fena ya :) O devirde olsan yapacağın iş inan ki o olmazdı. ahahaha :D
      Maşuk olmak acı verici.. ama güzel seviyorum bunu :)

      Sil
    19. Ne olurdu yapacağım iş kesecekleri Tanrıça genç kız olmazdım sanırım.Global dünyadaki gibi evimin kadını çocuklarımın anası mı olurdum..Dünya hep aynı sanıyorum bu yüzeden Amazonluk iyi ne diyelim..Ama hala o elbiselerle o taş sutünlarda gezip Heradottan ders almak istiyorum..
      Selvi boylu ben :P :)

      Sil
    20. Heradottan ders :) Aklıma Mazlum çimen geldi ''Ekmek, Şarap sen ve ben'' Belki sen verirdin Heradotta ders. Çağ ''Bildiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir'' çağı idi :) Hani adamlar oturup düşüncek bir şeyler buluyorlar komik gelir o yüzden :)

      Modern zamanların amazon savaşçısı.. :)

      Sil
    21. Modern zamanların amazon savaşcısı hahah tam bir slogan ve süper :) Bilmiyorum ben hep kendimi savaşcı olarak gördüm..Her zaman ok yay kullanmak istedim ama bir yanım ne kadar vahşiyse diğer yanımda uysallık arasında kaldım..
      Bir şey diycem bir şey sonra..

      Sil
    22. Tam bir savaşçısın. Haklı sebeplerin var ve bunları görüyorum. Hatta bunu bir konu edineceğim. Sana özel senin için bir konu..

      Ok yay güzel kullanmak falan harika da uysal tarafın sadece bir hedef tahtasına gönderebilir o yaydan çıkan oku. Bu dünyaya ait olamayacak kadar endersin :) güzel bir şeyleri mahvetmekte zorluk çekersin.

      Tamam sonra. Mail bırakabilirsin istediğin de.

      Sil