5 Ocak 2012 Perşembe

Awesome

Bunu belki hatırlayan vardır... Biz küçükken pek çalardı zamanla bu kızımız bir daha görülmedi zaten sesi de pek güzel değil ama şirin şarkıyıda iki kere dinleyince bağımlılık yaptıranlardan ..Ama ben şuna fena halde taktım..Bunu söyleyerek geziyorum evde..Benim müzik tarzım hep uç noktalarda olmuştur..Ya çok romantik bir şey dinlerim yada senfonik rock, classic rock ..Sanırım bu benim ikizler burcu olmamdan kaynaklanıyor..Renklerde de aynı şey..Ben tam bir siyah beyaz aşığıyım..Havyar ve kahve ikilisine de...Bu arada uç noktada şarkı derken favorilerimden biride budur ziraa favorim belli ama bunun özellikle davul zil vuruşlarında insanın içine neşe katan tıpkı klipteki kız gibi dans etmesine neden olabilecek bir ritmi olduğuna inanıyorum..
Hatta rock müzik olmasına rağmen bence süper dans edilir bu şarkıyla..Ben ettim..Kendimi ele verdim ama ne yapayım dinlerken hep odamı temizliyor oluyorum..Ve ben odamı temizlerken şans eseri telefonda bu çalıyor..Oyuncak ayılarla mı yastıklarla mı dans edilir..Saç fırçaları,parfüm şişeleri mikrafon mu olmaz..
Şimdi de evin içine Louie Louie diye geziyorum..Ne güzeldir..Dinleyin bu şarkı tavsiyemdir..İnanılmaz bir müzik arşivim vardır..Ve kitap..Yaşıma göre fazla kitap okuduğumdan ve müzik özellikle geçmiş yıllar dinlemeyi sevdiğimden şaşırtıcı şeyler biliyorum..
Mesela bizim 90 ların hatırlayamayacağı bir hatun vardır..Şarkısı dillere destan..Kendisi bence fena bir femme fatale dir ki öyle yani ben öyle olduğuna inanıyorum en azından..Femme fatale diyince ilk aklıma o gelir..Kim mi bu hatun bakınız Touch me baby ... Tabiki dünya literatürlerinde gerçek femme Fatale her zaman tartışmasız ünlü rock solistlerinden olan hatta ozzy osbourne la şarkı bile söylemiş Kiss me deadly diye hatun yani Lita Ford var..Tabii ozzy ile ona şarkısına da tık tık değil mi..
Zamanında şu üç şarkıyı gerçekten durmadan dinlediğim bir dönemde vardı...Açıkcası her şarkıda aynı kimyayı yakalıyamıyorum..Çok anlamsız olan şarkılar hoşuma gitmiyor..Haa yok mudur anlamsız dinlediğim şarkı kesin var ilk başta söylediğim şarkı efendim gayet saçma bir şarkı..
Bu arada finalleri yokmuş gibi burada oturmuş şarkı dinleyip,önerip hatta yazı yazan kendimin alnımdan öperim odanın her yanı kitap curcunası yatak desen kağıtlardan gözükmüyor..Ben hala yazı yazma derdindeyim..En iyisi bunların üstüne güzel bir buz gibi kola içmek..
Biliyorum resme anlam veremediniz ama şuan yazmakta olduğum bilgisayar da hiç resim yok muş bende öyle bir şeyler olsun istedim..Ama "3"ve "5" benim uğurlu sayım tesadüf zarlarda da onlar var..Demek bunlar hep hayra işaret..Hayırlı şeyler olacak..
..Awesome...

22 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı, sevdiğim şarkılardan bazıları :)
    Güzel çalışma böyle devam...

    YanıtlaSil
  2. verdim eksini güzel kardeşim

    YanıtlaSil
  3. Peki eksiklerimi söyler misiniz ?ona göre yazılarım da düzelteyim ?

    YanıtlaSil
  4. Ahah! aramıza mesafe koymaya gerek böyle.gerilme, rahat ol... Bana sen diye hitap edebilirsin,canım kardeşim

    YanıtlaSil
  5. Yok böyle iyi..Siz bana eksiklerimi söyleyin yeterli..

    YanıtlaSil
  6. öncelikle belirteyim, sen bi önceki postta gıcık olduğunu söyleyince bu ''kötü''leme durumundan,böyle bi dokunayım kanına dedim.bi nevi şaka,takılma benimkisi. yani bunu eksileyen benim de, genel olrak bahsettiğin o 'seri eksi oy veren ibne' ben değilim.

    tabii beğenilmek, takdir edilmek ister her insan fakat sonuçta burda yapılan iş bir blog tutma,yani hem sen hem de insanlar,bir şey beklememeli bu tür şeylerden. ortada bir biçim, bi kurgu yok zaten. ne eleştirilebilir ki.ha sevilmeyen şey varsa,bu da senin fikirlerin,espri tarzın gibi şeyler olabilir ki,bunlarda eleştirilemez bi yerde.sonuçta zevk,seçim meselesi. yani senin eksiğin,fazlan yok bu olayda güzel kardeşim. Kafana göre takıl

    benim sana tavsiyem,kaldır o oylama şeysini,böylece etkilenmezsin.hem paylaştıklarını hoş bulan,takdir edecek olan bunu yorumlarında da dile getirebilir isterse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirilebilir bir yazıdır yukarıda ki..

      Nitekim yukarıda ki yazı ''Düşünce yazısıdır'' Belli yazım teknikleri ve belirli kuralları vardır. Teknik yönden ve İçerik yönünden iki konuda eleştiri yapmak mümkündür.

      Ayrıca yukarıda ki yazıda ve her yazıda edebi bir bakış açısı vardır. bunlarda üç ana unsura ayrılır.. vs..

      ''Seri eksi oy veren ibne'' cümlesi ise faşizan bir tutum olup içerisin de hem homofobik öğeler barındıran, hür düşünme ve fikir belirtme olayını eleştiren bir karalamadan daha fazlası olamaz.

      Beklenti hususun da ise tamamı ile yanılmaktasınız. Nitekim çoğu insan (anladığım kadarı ile siz hariç) sadece alelade vakit geçirmek için burada bulunmuyor. Ve olay salt magazinsel bir durumdan daha fazlasını içeriyor.

      Yapılan paylaşımların hedeflenen kitle üzerinde ki anketi diyebiliriz. Buna Anket usulü demek daha mantıklı olur.

      Yorumları okumak irdelemek sınıflandırmak hayli bir zor velev ki yorumlara olumlu yahut olumsuz diye bir açıklama getirmek daha da zordur.

      Not: Bu bir eleştiri yazısıdır.

      Sil
  7. Anlıyorum tabii..Seri eksiyi de verebilirsiniz zaten o yazıyı blogum da çok tutmadım ziraa isteyen istediği oyu verebilir değil mi tabii insan arada insanı duygularla gıcık da oluyor biraz..Yorumunuz için teşekkür ederim..Blogunuz varsa bir bakalım yazılarınıza merak ettim..

    YanıtlaSil
  8. var,ama söylemem.hem bakıyosun zaten.. ''..'' koyunca da amma fiyakalı oluyo he..

    YanıtlaSil
  9. Siz diyince fark ettim ben hep ".."koyuyormuşum..

    YanıtlaSil
  10. evet çok ilginç.. refleks olmuş artık

    YanıtlaSil
  11. Can çıkar huy çıkmaz inanılmaz bir bağlam içindeyim.

    YanıtlaSil
  12. ''..'' yakışmıyo sizin gibi bir bayana

    YanıtlaSil
  13. Neden?Merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
  14. ''...'' yapmaya üşeniyor musun?

    YanıtlaSil
  15. Hiç üşenmiyorum..Farkında da olmuyorum yaparken.

    YanıtlaSil
  16. Hele yeni yazdığın yazı.. şimdi gördüm, her cümlenin sonu böyle.valla sen de memmun değilsen durumdan,daha dikkatli olmasın bence

    YanıtlaSil
  17. Ben hayatımdan memnunum sadece yeni dikkat ettiğim bir şey.

    YanıtlaSil
  18. o zaman bunu, benim bir eleştirim olarak kabul edebilirsin..

    YanıtlaSil
  19. üç nokta candır :D Edebi olarak kurallara takılı kalsa da şiirde ve metinler de duygular tam anlamıyla ifade etmek bazen güçleniyor. Misal ben şiirlerim de sık yaparım

    çünkü kelimeler anlamlara gelemez her zaman :) Kural dışıdır. Teknik olarak yanlıştır tamam ama tüm bunları ret etmekteyim. rahat rahat söyleyebilirim ki

    üç nokta candır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 noktadan vazgeçemem ki ben ya .. Elimde değil seviyorum seviliyorum 3 nokta tarafından :)

      Sil