13 Ocak 2012 Cuma

İzledim sadece

Sadece izledim..Otobüste insanlara baktım teker teker.Halbuki bir dünya var sanırken anladım ki 1,5 milyar dünya var..Herkesin kendi dünyası var.Kimileri kendi hayatının başrolündeyken kimisi kendi hayatında dublör dahi olamıyor.Hep bir yere yetişmeye çalışıyoruz.Baktım.Herkes koşuyor.Kimisi sevdiğine ,işe,servise,yemeğe,çocuğunu kreşten almaya.Ama herkes koşturuyor.Hayat hep koşuşturma içinde geçip gidiyor.Yitip gidiyoruz.Aslında hiç önemli olmayan şeyler düşünüyoruz.Araçtan dışarı baktım lapa lapa kar.Karda yolun kenarına çekilmiş araçlardan inmiş oyun oynayan çocuklar.Nasıl neşeliler.Hayat en çok onlara mı güzel?..Yoksa onlar böyle alengirli şeyler düşünmediklerinde mi böyle hayatları..Biz büyüdükçe neyi kayıp ettik..Otobüste ters oturduğum için midem bulandı.İzledim bir kızın saçları uçuştu.Bir oğlan önünü kapattı hava soğuktu.Acaba içlerinden ne geçiriyordular.Acaba hayatları nelerdi.Altın rengi araba içindeki mutlu oğlan ne yaşamıştı.Hep düşündüm.Eğlenceliydi.Mutlu olanlara bir hikaye yazdım üzgünlere ayrı bir hikaye.Sadece izledim durdum.Düşünmeden yormadan.
Kendime baktım.Öyle bir piyes sunulmuş ki bana ne ömrüm yetecek oynamaya ne sabrım gibi geldi.Yine de her şeye rağmen güzeldi..Peki oyunculuk iyimiydi..
Ben hep aslında insanları izledim.
İzledim durdum ellerini izledim en çok..Tanımadığım biriyle otururken ellerine bakabilirsin sadece otobüste..Oradan onlara serüven yazdım.Elleri temiz mi pismidir..Tırnakları yenmiş mi..Nasırlı mı normal mi..Aslında her el bir öykü anlattı  bana..Her göz..Her etek ve pantolon.Her saç her makyaj.Anlayacağınız ben sadece izledim durdum..
Kendi rolümü aksatmadan oynadım durdum.Her kes gibi...

7 yorum:

  1. ''Kimileri kendi hayatının başrolündeyken kimisi kendi hayatında dublör dahi olamıyor''

    güzel söz..
    ve güzel bir yazı...
    yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dilim döndükçe elim yazdıkça yazmaya çalışıyorum..Beğenmene sevindim..

      Sil
  2. kimisi de başka bilmem kaç milyar dünya onun çevresinde dönüyor zannediyor. bir toplu iğne batırmak geçiyor içimden güneşlerine. herkes oyuncu, marifet seyirci olabilmekte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların o balonlarını patlatmayı bende çok isterim..Bazı insanları o dünyalarından itip aaa düştü diyesim geliyor..

      Sil
  3. Mükemmel yazıyorsun... Bunu bir kere daha kanıtlamışsın... Yazının içinden bazı sözleri çekip alasım geliyor... Düşünen yüreğine sağlık... =) Hepimiz birer oyuncu ve zaman zaman izleyiciyiz. Ama hep kolaya kaçıyoruz. Bize yazılıp verilmiş oyunu oynuyoruz. Ne bir değişiklik yapmak için uğraşıyoruz ne de çevremizi anlamak için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ipekciğim ya..Çok doğru diyorsun zaten sorunda belki de hep senaryoyu oynamaktan kaynaklı..Peki ya senaryonun içinde senaryo dışına çıkacağımız yazmışsa..?

      Sil
    2. Bilmece gibi oldu =) belkide o zaman onu dinlememiz gerekir. belki o zaman yazan neyse onu oynamak gerekir. Ama insan anlar ya.. başka kimse anlamaz belki ama rolün sahibi anlar. ve üşengeçlik yapmazsa eminim yapması gerekenden çok daha fazlasını yapabilir... Bu bence herkes için geçerli...

      Sil