29 Şubat 2012 Çarşamba

Benimle bir gün

Sabah 6 da alarmım iki kere çalıyor.Ama hayır uyanmak istemiyorum  ve 6:02 de kalkıyorum.Hemen aynaya bakıyorum..Nedense beyaz dişlerle aynaya sırıtmayı sabah sabah seviyorum.Çok düşünmeden giyiniyorum.Allık sürüyorum.Bu ruh beyazı görüntü hiç hoş olmuyor çünkü..Hemen her zaman açık olan bilgisayarıma yönelip rüya tabirlerine bakıyorum..
Saat 6:40 olmuş oluyor eşyalarımı topla yatağımı düzelt derken annem bangır bangır bağırıyor evde..Ve gidip yarım dilim ekmek üstüne bal ve değişmez ikilim peynir ve çay lüpletip."Anne geç kaldım" diyip dişlerimi fırçalıyorum.Dişlerimi fırçalarken de bir yandan bir şey unuttum mu acaba cüzdan çantamda mı diye istisnasız düşünüyorum ve hemen ona bakıyorum orada.Ohh! diyorum..
Bugün ne güzel tin tin yürüyeceğim geç kalmayacağım servise diyordum.Ama ne oldu?Annem kapıyı kilitlemiş ve anahtar ortada yok.Ve ben gene tazı gibi koştum.Her gün koşuyorum.Bacaklarım sağlam ve güçlü.
Ve aracımı yakaladım.Elalemin yanına iliştim.hemen koltuk arkadaşımı inceledim.Ellerine baktım tabiki.Elleri temiz mi ? Pisse binlerce senaryo yazacağım ziraa ama tanıdığım bir arkadaşım çıktı selamlaşıp öpüştük laboratuvar dersi varmış ona çalışıyor suskun bir tip bende konuşmuyorum suskun insanlarla yan yanayken bana da bulaştırıyorlar vebalarını....
Müzik dinleyerek uyudum her zamanki gibi..Saçma sapan şeyler görüyorum.
Arada dışarı baktım.Dışarısı karlı.Bıcıl bıcıl bembeyaz.Okula geldim dışarısı soğuk.Kitap alacağım kıza bakmak için hamle yapıyorum ve arkadaşımınaşkı yani benim belalım ile karşılaşıyorum.İç sesim "of sıçtım ya selam vermese" .."Selam günaydın " diyor "günaydın " diyorum "Şeyma gelecek mi?" diye devam ediyorum kıza ihtiyacım var kafa sallıyor.."Oh çok konuşmadı diye düşünüyorum .Telefonla konuşuyor içimden" inşallah manitasıdır ne olur allah'ım ne olur "diye düşünüyorum..Sınıfa gidiyorum..Tek başıma şarkı söylüyorum birileri gelince susuyorum.Şeyma geliyor kitap onda yokmuş.Gel başkasına soralım diyor gene o sınıfa gidiyoruz.Bana kal geliyor.Şeyma millete soruyor.Bu hemen atlıyor" bende var yarın getiririm" diyor ben "yok gerek yoktu ben başkasına sorardım "diyorum ama nafile getirecek besbelli..Sonra gün boyunca derste üstüne yani pantolonun tam ortasına kahve dökmüş serdar ile derste salak salak gülüşüyoruz "hocanın ayakkabısı amma da fiyakalı "diyorum" eee rektör yardımcısı adam olsun o kadar kadifeli" diyor.Hoca adımı çabuk öğrendi ..Adımı hep hatta tüm yazılarımı el yazısı yada doktor yazısı gibi yazdığımdan okumak zor.Oda o yüzden mecbur tek benim adımı öğrendi."işte söyledim" diyip seviniyor hoca.. Serdarın kışkırtmasıyla koca rektör yardımcısına "Hocam hangi takımlısınız?" diyorum..Kızmıyor gülüyor."Fenerliyim"diyor..Tahmin etmiştik diyoruz kendi aramızda..
Derse 4 saat var yaklaşık kafeye gidiyoruz.Bugün şanslıyım kız arkadaşımı baya yeniyorum tavlada.Yemekhanede de yemekler güzel bugün.Normalde hep midem bulanır.Serdar'da kickbox kursunu anlatıyor kızlar dövüş olaylarından tiksiniyorlar bense seviyorum dövüşmek her alanda kanımda var.
Yukarı çıkıyoruz kızlar beni arkadaşımınaşkından köşe bucak kaçırıyorlar ben anlıyorum.Farkındayım.Sessizim gün boyu çok konuşmadım ..İzliyorum..
Kızları hayretle izliyorum.1sene sonra hatırlamayacağı bir erkek için arkadaşını bu kadar yıpratan arkadaşıma.Beni aslında kullanıp sonradan ağlayan ve ona inanan diğer arkadaşıma bakıyorum.Onları dinliyorum sadece sessizce.Olaylara uzaktan bakıyorum.Ben orada değilim.Gene tavlada ben yendim.Derse gidiyoruz bu sefer başka bir arkadaşımla oturuyoruz.Ona yapamadığım matematik sorularını gösteriyorum o onları yapıyor.Diğer derse geçiyoruz.
Hiç tanımadığım,hayatta ilk defa gördüğüm ve bir daha görmemeyi dilediğim bir oğlan tutup yanıma oturuyor.Derste gereksizce benimle konuşmaya çalışıyor.Olmadığı halde kendini bana zeki gibi göstermeye çalışıyor ve tam bir fiyasko..Hocada sevmiyor onun saçma tutumlarını bende..Hocayla tek ortak kanımız bu gibi.Saçma yorumlar yapıyor.Bir şey söylemiş gibi laf geveliyor ve söylemiyor.Bense onu dinlemiyorum.
Ve çıkıyoruz zor zahmet araca biniyorum bir kızın yanına çantamı koyuyorum ama yanına oturamıyorum bende mühendislik fakültesinden bir abinin yanına geçiyorum..
2senedir gözümün aşikar olduğu biri..En son bizim oradan binen abi dediğimde okulda mühendislik hocası çıktığı için bununda hoca olma ihtimali var..Paramı çıkartıp elime alıyorum.Bir garip bakıyor."Hayırdır acep bir şeymi var ki" diye düşünürken paralar toplanmaya yakın ne göreyim o da bendenmiş meğer saatinin kordonuna parasını sıkıştırmış.Birazda şaşkın okulda kamuflaj giymiş bir kız görüyor tabii.Askeri üniforma gibi bir şey giydiğim gömlek seviyorum o gömleği ..Bana yakışıyor.Asker olmayı başaramadım ama hala asker tipim var lanet olsun ...İçimden kıs kıs gülüyorum elinden parayı alıyorum benimkini veriyorum.Şaşırıyor sonra kareli jetonu düşüyor.Yüz mimiklerinden anlaşılıyor.Normalde araçlarda yapılan bir şey gereksiz şaşırması da komik..Sanırım ellerime aşık oluyor.Ellerimden gözlerini alamıyor.Gözlerini ellerime dikip bakıyor içimden " Hayda bir deli daha ben çekiyorum yemin ederim "diyorum.Şükürler olsun ellerime bakmayı kesiyor ve uyuyor bende uyuya kalıyorum taki fren sıkana kadar kafamı çarpıyorum.Abinin ağzı açık kalıyor resmen acıyarak bana bakıyor.Bense sanki boynu acıyan ben değilmişim gibi " enem rezil oldum ya" diye düşünüp hiç bir şey yokmuş gibi etrafa bakıyorum..
İniyorum.Hava karanlık korkuyorum paranoyaklık yapıp etrafıma bakarak saçma sapan şeyler hayal ederek koşarak eve gidiyorum.
Evdeyim bir kaç sevdiğim arkadaşımla konuşuyorum.Kerem yani yegenim kameraya geliyor cıbıl cıbıl ortada dolaşıyor gülüyorum resimlerini çekiyoruz..Ve buradayım.Yarın laboratuvar dersim var çalıştım..
Yatmak istiyorum..
Uyku uyku uyku tek istediğim bu..
Birde kola içmeliyim..
Ve içtim..

3 yorum:

  1. İlginç bir gün iyi geceler tatlı rüyalar... :)

    YanıtlaSil
  2. komik ve trajikomik :) Aslında bela değil yazıp kendim okuyunca komik buluyorum.Belki de gözü elimde takılı kalıyor ama ben öyle düşünüyorum falan filan komik bir gün olduğunu düşündüğümden yazdım..Birazda gerilimli..

    YanıtlaSil