10 Mart 2012 Cumartesi

Top gun

Süper bir film..Sene 1986 bir efsane çekilmiş.Mig uçakları f-14 ler..Yüzbaşı maverick ki bu bize bir mobydick'i anımsatır gibi ..Hayatımda ilk defa Tom Cruise gözüme yakışıklı geldi.Bunu nasıl fark etmemişim.Kardeşimden bana gelen cevap "Abla tüm dünya bu adamın yakışıklı olduğunu fark etti sen daha yenimi anlıyorsun"..Evet ya ben nasıl göremedim diye hayıflandım şuan..O nasıl mimikler öyle.Bir erkeğin azına sakızda yakışırmış bunuda görmüş olsun.Ayrıca maverick motoruna hasta kaldım tam benim istediğimden ..
Neyse yüzbaşı maverick(takma adı) Top gun adında hava pilotlarının en iyisi seçilme yarışmasına katılır orada Pentagondan görevli öğretmen Charlie (insan kızına neden erkek adı verir?) ye aşık olur.Maverick ve telsizcisi Goose havadayken bir arıza olur ve uçak ihtiva kaybeder.Acil çıkmaları gereklidir atlamak için kolu çekerler fakat Goose o sırada boyunu kırılara ölür..
Maverick bu acı ile kendini salar.Sevdiği hatunda gider.Fakat general Maverick'i çok sever ve inanır ve onun bu işte kalması için gayret eder.Maverick Mig uçaklarını imha ederek hem piskolojikman düzgün günlerine döner.Hemde biricik Charlie'sine kavuşur..
Bu filmi anadolu kartallarına benzetmişler diye duyumlar aldım.Tamam uçak var tamam aşk var ama aynı değil.Bence baya fark var izlerseniz anlarsanız..
Bir tane Mobydick bile bulamadım ne maverick'i :)
                                             Tom sana yorum bile yapamıyorum oğlum klavyenin dili olsa konuşsa :) Anti parantez ben burada Çağatay Ulusoy'a benzettim..Çağatay ona benzemiş yalnış olmasın o gayet kendine has..
                                               Seksenler ve giyim tarzları..Yinede fena değil.Yakışıyorlarmış bunlar..
                                           Tam bu an anladım yakışıklı olduğunu gerçekten bu yüz ifadesini gördüm ve vay canına gözlerim körmüş benim ya ben harbi körmüyüşüm gözlükçü çağırın bana diye bağırmalıydım..Rayban bir adama bu kadarmı yakışır diyin bana..
                                       Ah ah bu uçak benim olsun..

2 yorum: