17 Temmuz 2012 Salı

Kutuplarda işin ne ?

A.B.D Kuzey kutbunda petrol aramaya karar vermişti bunu yarım sene önce okumuştum.Şimdilerde faaliyete geçmek için başlamış çalışmalara..
Doğal yaşam parkları adı altında zavallı hayvanları kafeslere tıkıp o güzelim kutup ayılarına 3 kürek kar veren siz caniler şimdide onların biricik yuvalarına göz diktiniz..
Hep diyorum ve insanlığımdan utanıyorum ,neden biz insanlar böyle zararcıyız petrol kullanmak zorunda değiliz ki ?Allah'ın güneşi hiç para istemiyor bizden güneş enerjisi kullanın,rüzgar enerjisi,yağmur enerjisi..Ama hayır dünyaya, hayvanlara,bitkilere,masum insanlara zarar vermek varken neden yarar isteyelim ki?
Biz Allah'ın bedava suyunu halklarımıza para ile satmıyor muyuz?
Biz mülkiyet adı altında Allah'ın topraklarını birbirimize satıp almıyor muyuz?Biz Allah'ın yarattığı ağaçları bizim yapıp onların dallarındakini paralar ile satmıyor muyuz?
Biz içimizdeki kapitalist ruhlarla her  adım attığımızda bir hayvanın kanı yere damlıyor.Bir afrikalı çocuk ölüyor.Bir asyalı yerdeki çöpü yiyor,bir kuşun gagası sakızdan yapışıyor,bir köpek daha sokakta başı boş diye zehirleniyor..
Çünkü biz insanlar buyuz ya insansın ya hiç.Ya beyazsın ya hiç.Bizim siyaha,kızılderiliye,çekik gözlüye sabrımız yok.İngiliz olmalı mesela sarışın olmalı renkli gözlü olamalı kendimizden olmayanı dışlar ve yok sayarız.
Sizin kuzey kutbunda ne işiniz var.Bırakın buzulları değdirmeyin kanlı ellerinizi bembeyaz karlara bulaştırmayın  canlıları zalimliğinize..
Bu zalimliğe dur demek için sen Dur! de.Çünkü hayvanlar konuşamıyor.Bir imzada Greenpeace üzerinden sen at ..
                                                  http://savethearctic.org/tr/
adresine girerek imza atabilir o değerli 1 milyon kişiden biri olabilirsin şuan 903 bini geçmiş haydi bir imzada sen at..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder