31 Ağustos 2012 Cuma

Ameliyat günlüğüm

Doktoru tarafından kandırılmış Gülnihâl kişisi bildirir..Resmen ayakta olacaksın oho 20 dakika sürmeyecek derken bildiğin yalanmış..Ameliyat olacağım tıp merkezine gittim.Normalde saat 2 de ameliyat olmalıydım ama 2:10 civarında odama aldılar ve burada ameliyat elbiselerimi giydirip beni yatırıp serum bağladılar.Gayet şeker bir odam vardı hatta tuvaletim banyom bile vardı,tv koymuşlar falan.Neyse serumla 10 dk daha bekledikten sonra ameliyathaneye götürdüler.Buradaki anestezici,hemşireler(özellikle çok tatlı bulduğum baş hemşirem),doktorum devamlı gözlerimin güzelliğinden bahsedip beni "Hürrem sultana,Tolga Karel'in eski sevgili Öykü "ye benzetiyordular.Öykü'yle baya benzediğimizi ilk kez duymuyorum hatta ben bile benzetiyorum görünce..Neyse o sırada orama burama kalp nabız bantları yapıştırıp tütütü maşallah diyip duruyordular.Antestezici 3 tane bir şey enjekte ettikten sonra."Yaşın kaç?" (bi saniye oldu daha iğneyi vurulalı ama bir anda serseme dönüp yaşımı bocaladım fakat doğru yanıt verdim "21".Peki kaç kilosun(Oha şu an beynim durdu oldum.Ama yine doğru cevap) "55".. Bir kaç saniye sonra derin bir uykuya dalacaksın (Bu sırada gözümü tavana diktim içimden 1,2,3 küt)..
Kendime geldiğimde derin bir acı içinde kıvranıyordum.Aynı zamanda hipotermi'ye tutulmuş gibiydim üstümde kalın bir yorgan olmasına rağmen kutupta kalmış gibi titriyordum.Bir türlü kendime gelemiyor gözlerimi açıp hop tekrar bayılıyordum.1 saatin sonunda uyandığımda konuşamıyordum(hala konuşamıyorum,konuşsam da sesim çıkmıyor kimse anlamıyor ancak kulaklarını ağzıma sokmak sureti ile zar zor çözüyorlar.).Burnum zonkluyordu kocaman olmuş burun kocaman içine sokulmuş tamponlar şişmiş göz,ağız,burun tiplemesiyle yüzümün neredeyse tamamını sarmış bir bandaj ile uyandım.Bu sırada doktorumdan,anestezicime,hemşirelerime hepsi gülümseyerek tek tek yanıma gelip "Gülnihâlcim nasılsın bakalım?" dediklerinde lan uyuttuklarında konuşup kanka mı oldum? diye düşündüm.Çünkü beni senelerdir tanıyor gibiydiler.Bu sırada yaklaşık 24 saattir açtım.Babamda ilaç içeceğinden Fulya ile ikisine tost yaptırıp oda dışında yiyince karnım fena guruldadı.Fakat o sırada başıma geleceği bilmiyor telefona "ciğer sote" yazıp babama bakıyordum.
Meğer benim katı,sıcak yemek tüketme yasağım varmış.Sadece soğuk çorba,yoğurt,su,süt tüketecekmişim.Yüzüm gözüm şiş apartmandan içeri girecekken meğer tüm apartman kapı önündeymiş beni görünce birbirlerine gösterip hayretler hatta korku içinde bana baktılar.."Ne oldu sana?" diyorlar ama ses çıkmıyor ki anlatayım kardeşim işte iki kemküm etti eve çıktım, beni giydirdi narkoz etkisiyle bir pelteden bir farkım yoktu.Devasal büyüklükteki yastıklara yatırıldım.Çilem başladı..
Önünde tampon artı ekstra tampon olmasına rağmen halan devam eden burun kanamam var.Çorba içmeye çalışırken devamlı olacak kulağımdan vakum sesi gelip burnumu kanatıyor.O halde zar zor kan revan içinde ilaç içiyorum.Burnum çok acıyor,hatta neredeyse çok az yürüyorum.Topuk tınım burnuma vuruyor resmen ve  gözlerim direk doluyor tabii acıyla..Okul kayıtları ve düğüne şiş yüzle gitmek berbat olacak.Allah'tan vesikalıkları çektirttim güzel güzel..
Öyle işte canlar.Açım ve ağrılıyım.Gözlerim kan çanağı ve ağlıyor..Yüzüm şiş..Takılıyoruz böyle.Bu ay zayıfladım zaten göbek bile kalmadı.Canım et yemek istiyor.Mesela kokoreç,ciğer sote,et sote (Çok etcil olduğum herkes tarafından bilinir.) istiyor canım.Hele düzeleyim evi yiyeceğim..
Ağzımdan nefes almak berbat bir şey.Her bandaj değişiminde özel dudak palm'ı sürüyorum ki dudaklarım tahriş olmasın şu an bir tek onlar düzeldi ve güzelleşti.Aynada gördüğüm kim ya?
Tüm gece uyuyamadım ağrıdan ,kanamadan umarım bugün biraz olsun iyi olur..
Yalnız ne çok sevenim varmış herkes nereden öğrendiyse ki ben demedim arayıp durdu.Evimize yemekler aktı.Ben yiyeyim diye sarmalar,çorbalar gel gelelim o sarmadan bir dirhem yiyemiyorum ağlamak istiyorum.
Bir ameliyat böyle son buldu..



7 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun Gülnihal, burun ameliyatı mıydı? Bir an önce iyileşip et sotelerine kavuşursun umarım :) Hem bu arada dudaklarında bir angelina jolie kıvamına gelmiş olur, fena mı? :)

    YanıtlaSil
  2. Miss Eliane çok sağol canım.Evet burun ameliyatı oldum sinüslerim dolmuş,burnumda et ve kemik oluşumu vardı o kemik içeride kırıldı falan baya bir iltihap olmuştu tüm sinüslerim.Bugün açlıktan ölüyorum yemek yiyemiyorum yoğurt yiyeyim diyorum ağzım yüzüm burnum ağrıyor..Ah et soteme bir kavuşsam bayram olacak :)Angelina yanımda şu an halt ediyor :)

    YanıtlaSil
  3. Tekrar geçmiş olsun, babam da buna benzer bir ameliyat olmuştu. Burun deyip geçmemek lazım, zor ameliyat. En iyisi milkshake o zaman, içersin mis gibi pipetle :) Ne varsa biz de var canım zaten, angelina da kimmiş :P

    YanıtlaSil
  4. Şu an zaten ailem kuş sütü olsa onunla besleyecekler.Ama pek bir şey yiyemiyorum milkshake süper fikir bu yüzle çıkamadığım için onların getirmesi lazım oda servisi olarak :)

    YanıtlaSil
  5. Canım yaa kıyamam sana.. çok geçmiş olsun.. şimdi nasılsın??

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim İpekcim iyi gibi tamponları söktürdüm demin.Sen nasılsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim canım ben =) dikkat et kendine ! =)

      Sil