26 Eylül 2012 Çarşamba

Aşkın 500 günü

Uzunca bir süredir izlemek istediğim ama netten izleyemediğim.Dün elime geçmiş Allah'ım yarabbim izleyeceğim sonunda diye sevindiğim ama açtığımda alt yazısız full İngilizce olduğunu gördüğümde zaten İngilizce görmekten bulanan midemi iyice sarstığı için hemen Allah'ım ne olur yardım et diye söylene söylene interneti açtım aradım taradım 2156441. denememde artık bulmuştum.Ama bir korku anlatamam yoksa partlarımı bozuk bunun acaba diye..Bozuk değildi..Sonunda izledim..

Filmdeki Tom karakteri ile çok ama çok benziyoruz.En baştan aşka olan inancımız.Sevgiye olan inancımız.Fakat bir zalimin eline kurban oluyor diyebilirim bence.Tom'un yaşadığı bazı süreçler bana o kadar tanıdık geldi ki onda kendimi buldum.Tamam hayattan onun kadar soyutlamadım kendimi ama bazı anlar vardı ki evet ya dedim.
Biz inananlar hep şöyle deriz;"Sevdiğin kadar sevilirsin" bla bla bla..

Filmin sonunda Tom artık kadere inanmadığını söylüyor ya "Bende!"..Artık bir şeylere inanmıyorum ama bir şeylere inanmamam bir şeylerin olmayacağı anlamına gelmez..
Filmin konusu;Canım tatlım Tom bir kıza aşık olur adı Summer..Summer ile ne sevgilidir ne değildir..Toplamda 500 günlük bir aşk hikayesi anlatılır.Tek kişilik bir aşk..Çift kişilik sanan Tom'un macerası..
Sonuna kadar izlemeye değer.Öyle farklı bir film..Ben çok sevdim.Çok ama çok sevdim..
Belki bin kez izlerim artık gerçekten sevdim.




4 yorum:

  1. Kesinlikle harika bir filmdi. Ne güzel söylemişsin Gülnihal, tabii ki olmayacağı anlamına gelmez. Hem ne demiş Elif Şafak; "Bir gün hayatına biri girecek ve o gün, daha öncekilerle neden yürümediğini anlayacaksın." :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif şafak nasıl böyle güzel bir söz söylemiş anlamıyorum.Ama gerçekten bu sözün bir gün olmasını istiyorum.Diyorum ya Tom'la çok benziyoruz.Benimde yaşamdan beklediğim onun gibi hayatımın insanı.O yüzden kendimi zamana bıraktım.
      Harika bir film her şeye değer..

      Sil
  2. İzlemiştim bu filmi çok güzeel:)

    YanıtlaSil