18 Eylül 2012 Salı

Çikulata

Aslında öğlen yazmayı planladığım bir yazıydı..
Başkalarını bilmem ama ben çikulata yerken boyut atlıyorum.Dünya üzerinde bir ben bir çikulata kalıyor.Mutluluk hormonum tavan yapıyor.Hatta acaba bunlara eroin falan mı koyuyorlar böyle boyut atlıyorum diye düşünmeden edemiyorum.Bu arada bilerek çikolata yazmadım sevgili dikkatli anonimler olur laf sokarsınız diye diyeyim evvelce..
Normalde uzun süredir çikulata yemiyordum.Fiyatlar en azından benim sevdiklerim ateş pahası olmaya başladılar bende her markete gidişimde arkada Emrah'tan "Boynu bükükler boynu bükükler.." eşliğinde onlara bakarak sıraya giriyor aldıklarımın parasını ödeyip yine Türk filmlerinde aç olup cam önünde iç geçirip boğazını zoom yapılan çocuklar gibi oluyordum..
Bugün hazırlık sınıfı seviye belirleme sınavım olduğundan sabahın 7sinde kalkıp hazırlanıp yola koyuldum.S. ile geceden konuşup buluşacaktık ama okul mahşer meydanı gibiydi.Mesaj attım ve buluştuk sınav tam olarak 1 buçuk saat sürecekti hemencik sıraya girmiştik fakat benim aklım fikrim çikulatadaydı.Delirmek üzereydim.Ben böyle olmazdım hiç.Bir tek süt hastasıyım başka öyle şeylerim yoktur.Neyse sınıfımıza kargaşa ile gittik ama sınava vardı..
Beynim bir anda ;"S.  sınavdan sonra çikulata alalım mı?".demez mi..Ama komik kısım bu değildi hem sağır hem uydurukçu şöyle anlamıştı ve cevap vermişti.."Havuz mu tamam oraya gidelim sende yazıl ya yüzeriz işte.." o anda yaşadığım şok tarif edilemez..Cevabım "Bilmiyorum ben belki tenise yazılırım." hiç bozuntuya vermiyorum doğrusu.Sınavda her şey tatlı bir çikulata gibi bana göz kırparken önde bulunan kız hocanın tahtaya örnek olarak yazdığı kodu gerçek sanıp kodlamış ve tüm sınıfa rezil rüsva olmuştu..
Sınavım bu sefer biraz daha güzel geçince rahatladım.
Sınavdan sonra yüzme havuzu için bilgi alıp evlerimize dönme vakti gelmişti.Metroda dışarı bakıyorken bir yandan acaba en yakın nereden çikulata alsam ?..Off eve kadar yürüyeyim çikulata ve ben..Süper olur diye geçirerek indim ve ilk ve tek markete girip hatta şansıma indirim varmış iki paket çikulata aldım.Parayı büyük bir sabırsızlık ve Allah'ın bana sunduğu şans ile çabucak ödeyip.Şans çünkü 20 kişilik sıranın en sonundaydım ve bir anda yan kasa açıldı ben ilk oraya giden ve ilk ürün geçiren oldum.
Dışarı çıktım.
Artık bizi hiçbir şey ayıramazdı..
Uzun süredir çikulata yememiş ben o kutsal pakete bakarken "Seni yicemm.." diye düşünüyordum..
Ve o an o kadar mutlu oldum ki ilk ısırıkta Marsa sonrakinlerde artık galaksi dışına çıkmıştım.O derece mutluydum.
Acaba çikulata fabrikası olan bir eş mi bulsam ya(Sanki herkes kapımda ya :D )..Yok ya en iyisi çikulata gibi adam bulmalı ..Yok ya öyle adam var mıdır ya!
Ben kendim çikulatayım tabii en bitterinden o ayrı..
Diye saçma sapan düşünceler içinde birinci çikulata bitmişti ama çantamda o ikinci paket bana göz kırpıyor canımsın yaa diyordu resmen..
Ve onu da açtım.Bu arada yolu gözüm görmüyordu yolu yarılamış vaziyetteydim..
Elimdeki çikulata bittikçe bir eksikliğin farkına vardım..
Büyük bir eksiğim vardı..
SU!
Su almamıştım ve içim kavrulmaya başlamıştı bile..
Son kırıntımı yiyip ağzımı yüzümü darma duman ettim mi diye araba camından bakıp "Oh şükür düzgün yemişim."diye iç geçirirken için için çöllere düşmüş gibi yanıyordum.Bir daha susuz asla yola çıkmayacaktım.Sonra çikulata alacaksam bir şişe alacaktım..Bunları öğrenmiştim.Eve gelince koca şişeyi önüme koyup 3 bardak suyu içince yüreğime su serpildi resmen..
Ömrü hayatımda böyle bir çikulata krizi yaşamamıştım.
Öyle nutella sever ya da sabah çikulata ekmek yiyen biri falan bile değilim.Sadece kızılcık reçeli seven ki bilen bilir oda tatlı değil ekşidir böyle mayhoş bir tatlılığı vardır onu yerim o kadar.
Sadece sınav dönemleri aşırı derece bulabilirsem fıstıklı metro yerim o kadar.Ama niye böyle oldu bilmiyorum acaba şekerim falan mı düştü bilemedim..
Neyse öyle.
Buradan çıkaracağınız anlam çikulata yiyecekseniz ..Su şart!Aman ha unutmayın..

2 yorum:

  1. gifteki çocuk pek şaşkın :) tatlım sana ne oldu böylee! :) bu kadar nasıl tutuldun sen -çikulata-'ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay sorma canım işte normalde hayatta olmaz ama herhalde şekerim falan düştü yoksa şu an verseler yemem yani hiç öyle ihtiyacım yok bir anda oldu..

      Sil