24 Eylül 2012 Pazartesi

inception

Hayatınız boyunca hiç "Rüya içinde rüya sanki inception" yaşadınız mı?
Fark ettiyseniz rüyalarıyla içli dışlı kabusu bol bir insanım.Her gün istisnasız rüyalarımı hatırlarım..
Yaklaşık bir sene önce bir rüya görmüştüm..
Rüyamda uyanıyordum ve rutin hareketlerimi yapmaya başlıyordum aynaya bakıyor sonra zorla çeşme başına  gidiyor kahvaltı sohbet diş fırçalama derken hazırlanıp okula gideceğim neyse gidiyorum o sırada birileri ile kavga ederken birden sıçrayarak uyanıyorum tekrar aynı şeyler aynaya bak yüzünü yıka kahvaltı yap derken tekrar uyanıyorum..
Rüya içinde rüya yani..Fakat kalktığım zaman gerçekte mi yoksa rüyada mı olduğumu anlayamadım.O yüzden lavaboya gitmekten korktum.Resmen bir şey yemek içmek tedirgin etmişti ve bir gün boyunca tabii en sonunda pes ederek lavaboya gidebildim..
Bir an gerçeklik duygusunu insanın yitirmesi kadar berbat bir şey olmaz..
İnception film olarak bu konuyu anlatıyor..Rüya içinde rüya..
Cobb yani Leonardo Di Caprio rüya hırsızı.Rüyaların içine girerek oradan sizin hayatınızdaki sırlarınızı,bilgilerini çalıyor.Fakat bu iş yüzünden daha doğrusu bunun getirdiği sonuçlar yüzünden ailesine dönemiyor.Daha önceden hırsızlık için deneme yaptığı ama başarılı olmadığı Ken Watanabe ona bir teklifte bulunur şayet eğer bir adamın beynine bilgi aşılayabilirse ki bu zor bir iş o zaman ailesinin yanına dönebileceğini vaat eder fakat bu kadar kolay bir iş değildir..
İzlemenizi tavsiye ederim çok ama çok güzel bir film..
İyi seyirler..


4 yorum:

  1. Hiç uyanmamak en iyisi gibi. Gerçekten kötü bir his olmalı, Gülnihal :/ Inception'ın bir kısmını izlemiştim tamamını izlemek için hala bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi berbat oluyor öyle rüyalar kesinlikle bir daha yaşamak istemem öyle bir şey..Bence boş vaktin varken izlemelisin :)

      Sil
  2. Öyle anlar çok oluyor ya, rüya içinde rüya.. :/
    Bunu izlememiştim..
    Bu arada yazımın devamını akşam yayınlıyorum haberin olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya berbat anlar onlar :/
      Hadi ya merakla bekliyorum vallahi :)

      Sil