22 Eylül 2012 Cumartesi

Küçük Prens: Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry'nin romanı


Küçük Prens: Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry'nin romanı

Online olarak okumak isteyen ve okuyamayan varsa tamamı değil ama 27 sayfaya indirgenmiş ve konusunu gayet güzelce resimlerle anlatılmış halini okuyabilirsiniz..
Bu arada hala bir Küçük Prens kitabımın olmayışı isyan sebebidir..
Kitapta ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'i bir diktatör olarak göstermeleri kabaca..Belki pek yadırgadığım kısmı bu nedeni kitapta bir şeyleri bu kadar çocuksal mantıkta anlatan bir adamın bir anda tam bir büyük egoistliği yada karalama politikası ile çocuk beyinlerini yıkamaya çalıştığını görmek çok garip.Fakat kitap çok güzel hatta bin kere yüz bin kere okuyabilirim.Bir okur gibi eleştire bilirim..Bu arada ilk seferde onu gördüğümde  bir fil olduğunu düşünmüştüm demek hala içinde bir çocuk var..İyi okumalar..



14 yorum:

  1. Yazar ya haklı ise..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tam haklı değilse.
      Atatürk diktatör değil diyemem
      Ama aslen Devrimcidir.
      Bir şeyleri yaptırmak için diktatörlük yapmış
      ama bir diktatör gibi halkın elinden özgürlüğünü almamış tam tersi vermiş.
      Özellikle bir bayan olarak bunları yazabildiğim için bile
      vefa borcum var.

      Sil
  2. Atatürk ile bir sorunum yok sadece öyle Tapma olayına ayarım. Gerçekleri kabul edemiyorlar tarih bilimini görmezden geliyorlar arşiv kayıtları vs.. Ben Alevi değilim ama vicdanımı sızlatan bir Dersim var ben İnançlı değilim ama sarık vs.. yüzünden Asılan onlarca muhafazakar insan ve bir saymak istemediğim bir çok şey..

    Ben Anarkoministim Devrimcileri sosyalistleri eleştirim :) bu konuya değinmek istemiyorum :) neyse Türkiye de Atatürk büstlerini imha etmiyorlar gömüyorlar..Değerli birisi Türkiye için ama bu hale getirmeleri Verilen değeri düşürüyor fikrimce. Bazıları Din ile prim yapıyor bazıları Atatürk ile prim yapıyor. bunlar pis şeylere alet edilmemeli öyle değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya üzerinde üstünden prim yapılıp oynanamayan bir lider yoktur.Takımlarımız bile Atatürk bizim takımımızı tutardı diye münakaşa içindeyken..
      Büyük adam olmak bir zorluk.
      Dindar değilim.Atatürk'ün hatasız olmadığına eminim ama bu ülkede Kubilay'ı öldüren sarıklıların esrar içip kafa yaptığı bir dönemde vardı.Ha iyileri vardı masumlarıda arada öldürülmedi dersem kendimi yalanlamış olurum.O insanlar kendilerini savunamadı bile ne yazık ki bunu bilmek acı bir şey..
      İnsanlar Atatürk üstünden oynuyor ama Atatürk mezarından kalkıp bunu önleyemez bizim bunu bilmemiz ve ona göre davranmamız gerekli.
      Atatürk hiçbir zaman kendine tapınılmasını istemedi hoş Atatürk denmesini bile sevmezdi düşün ama diyoruz..Büstlerini gömüyorlar diye Atatürk karşıtı olamam.Yada herkes Atatürk dövmesi yaptırıyor diye antipatik bulamam.Ortada Atatürk'ü anlamış binlerce insan var onunla ilgili fikri dahi yok ama araba arkaları,elleri,kolları onunla süslü buna karşıyım Atatürk'ü bu duruma düşüren bu zavallı halk acınası ve cahillikleri..
      Atatürk'ü ilahmış gibi Allah gibi yüceltmelerine karşıyım hoş bu ülke padişahlarına bile Allah muamelesi yapıyor.Bizim ülkede akıldan üstün gelen şey cehalet ve biz asla neyi ne biçimde savunacağımızı bilmiyoruz bu beni kızdırıyor.

      Sil
    2. bu konu çok hassas bir konu. Özellikle bu bloğunda bunu tartışmak istemem. Seni anlıyorum sadece. Ve kızdığın konular evet can sıkıcı olabiliyor.

      Sil
    3. Ben aslında siyasal anlamda tam kendimi anlatabileceğimi sanmıyorum.Partisel biri değilim kendi düşündüğüm sisteme uygun bir tarz bile yok ki destek olayım.Ne aşırı ve az olmayı seviyorum.Yanlış anlama seni de anlıyorum ve hak veriyorum.Bence insan inandığını da sonuna kadar savunmalı.
      Sevdiğim şeylerin tamamen mükemmel olduğuna hiç inanmadım.İnanamamda bu benim kuşkucu kimliğime kara leke olurdu sanıyorum.
      Yukarıda seninle tartışmıyordum sadece açıklamak istedim o kadar.. :)

      Sil
    4. İçiniz de bir anarşist yatıyor. ''Bu sadece siyasal anlamda değil öyle değil mi? Bir sempatizan almak yerine bir partizan olmayı seçiyorsun. Her düşünce her şey sana biraz eksik geliyor kendin tamamlamak istiyorsun. sonuna İZM eklenen kelimelerden de haz etmiyorsun pek fazla. ve dediğim gibi bu salt siyasal değil de hayatının her alanında var olan bir durum.Lanet her şeyi sorgulamak hoşuna gidiyor öyle değil mi? Neden sorusu.. Basit bir meraktan öte bir haz bir süredurum..

      burada tartışmak istemem derken güzel olan bir şeyi yeri mahvetmek istemiyordum takılma sen ona. anlıyorum seni :)

      Sil
    5. partizan'ı görünce aklıma çavbella geldi.Bunu ne zaman ne ara öğrendim fikrim yok öğrenmişim ezbere biliyorum ilginç ..
      eksiklikler kahrediyor beni.Hani istediğim gibi bir şey kursam onu bile zebil ederler..

      Sil
    6. Gülnihâl-Ayrı değil birleşikİZM süper olmaz mıydı ki bence zaten öyle :)

      Sil
    7. Dünya çocuklar partisi olurdu.Özgür çocuklar partisi..Hak,eşitlik,demokrasi,cumhuriyet,milliyet ,adalet,kefaret,necaset bunlar değil hayır!
      Belki böyle çılgınca bir isim daha iyi olurdu aklıma ilk gelen oydu partimi tüzüğünü kurdum adı yok tövbe yaa

      Sil
    8. Parti deme aşağılamış olmazmıyız :) Adı olmayan bir şeyİZM bu da olmadı hem paradoksa girdi. bence Tüzüğü olmasın salt bir manifesto yaz ve bırak yaşayalım onu :)

      Sil
    9. İnsanlıkİzm hoş bunu hümanizm adı altında buldular ama az kişi kavradı beyin fırtınam var bu konuda belki farklılığın dibine batmayalım insan bunlar böyle fikirleri anlamaya bilirler :D

      Sil
    10. Farklılığın dibindesin zaten sakin ol :D daha fazlasını insanlık kaldıramaz :D

      Sil
    11. Ah bu insanlık :)
      Ölürüm ölürüm dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi :)

      Sil