12 Eylül 2012 Çarşamba

Muaf olmak ve olamamak işte hepsi bu!

Dün muafiyet sınavım vardı.
Evet muaf olacak mıydım yoksa olamayacak mıydım..Ben oyumu olamamaktan yana kullanacaktım.Evet sınava gidiyordum.Evet kalem ve silgim vardı.Ama sadece görmek istiyordum.
Muaf olmak.
Sınava gittim.
Sınavdan önce bana denilen şeyler..Ooohhoo görsen sınavda "What is your name?,How are you?" soruyorlarmış..Yüzüne tava vurulmuş kedi gibi olmuştum " Yok ya zor olması gerekmez mi?."..
Gözümün biri büyümüş diğeri küçülmüş şüpheli düşünür şekilde dinliyordum velhalsıl kelam yolun yarısında arayan S. haberi vermede geçikmedi.."Sınav 3 saatmiş!."Kalbim deli gibi atarak "NE?Ben 3 saat duramam deliririm ben orada çok sıkılırım ne sorusu bu ya ahirette kıldan ince sırat köprüsünden geçme sınavı mı?". Bu sırada karşımda oturan kız benim gibi muafiyet sınavına giden biriymiş konuya atlayıp "Sınav 2 saatmiş 120 dakika.".."Arkadaş okuldan arıyor 3 saat dedi." diyip umruma kızı takmayınca kız pek bir mortzenşıtrayze oldu.
İki kişi konuşurken löp diye atlıyor falan..Neyse kızmadım.Sevimli bir şeye benziyordu ama ben sevimli olan insanlardan tırsıyorum yani artık bu kadar deneyim sonucunda aldanmamak lazım.İçlerinden bir yılan bir akrep çıkıyor bunların.Neyse vardım sınıfa oturdum.Herkes böyle bir ilginç hallerde S. sabahın köründe gene çene yerde.Bir tek biz kankayız herkes yabancı ve yalnızlık çekiyor..Dışarısı desen sanki ilk okul 1.sınıf talebelerinin anneleri,babaları dışarıda olur ya bunların anne babaları da gelmiş hay yarrabbim.Ama biliyorum bu olayı 2.kere üniversiteye yazılıyorum düşünün babam "bende geleyim ne olur" falan dedi.Bende kıramıyorum sesimi çıkartmak istemiyorum ama 21 yaşındayım ve cidden bir kere o deneyimi fazlasıyla yaşadık hatta ilk defada resmen ağlayacaktım tüm sülalecek gittik resmen.Neyse ben bu çocuklara üzüldüm anladım onları..
Hoca geldi.
Bu arada söylemeden edemeyeceğim Ege üniversitesindeki hocalar ve tüm çalışanların burnu kaf dağında ciddi anlamda.Bizim Celal Bayar Üniversitesindeki o sıcaklık aile ortamı hiç yok.Kesinlikle böyle buz dağı gibiler..Neyse devam edeyim.Kadın tiz sesi ile konuşmaya başladı.İlk dakikadan bir çıkıntı havanın deli gibi sıcak olmasına rağmen "Klimaları kapatır mısınız?" demesi üzerine kadın "Kusura bakma bunlar klima değil merkezi sistemden bir bütün olarak çalışıyorlar."deyince kız kalakaldı.Bu sayede fırında pişmiş tavuk olma ihtimalimiz yok olmuş oldu.
Sınavın birinci etabı Listening sınavıydı.Tam yarım saat durmadan konuştu kadın yani okudu.Bu arada ben uzay boşluğuna fırlatılmış ve boğulmak üzere olan bir insan gibi oldum.Hepimiz dumur olup şoklara girmiş gibiydik.Herkes acı gözlerle İngiliz aksanı ile konuşan kadını dinliyordu.Önümüzdeki 10 soruyu bu okuduklarından cevaplamamız lazımdı zar zor bile olsa 7 soruyu cevapladım.3 tanesine konsantre olamadığımdan unuttum ve dinleyemediğim için ara ara kaçırmış oldum.
Zaman su gibi akıp giderken Reading sınavına gelmiştik koca bir kağıt destesi lönk diye önüme düştü.A4 kağıdının her seferinde yüzde 75'i makale alt kısmında soru kısımları vardı.Önce güzel güzel ilerlediğimi sandım.Sayfalar arka arkaya geliyor geldikçe artık anlama etabım zorlaştı ve en sonunda kitlendim.Artık Part 3 benim için yapılamaz hale gelmişti..Kalan 10 küsür sayfayı bırakmak zorunda kaldım..
Son sınav Writing sınavıydı bu sırada beyin felç olmuş durumdaydı.Milletin bir kısmı kağıtları verip verip kaçmıştı.4 soru vardı.100-120 kelime kullanarak soruları cevaplamanı rica ediyordular.
Bir soruyu zar zor işkenceler içinde cevapladım.Artık gücüm kalmamıştı 2 saat olmuş kafam dönmüştü pes ettim ve çıktım..Bari şu Çince kursunun fiyatını öğreneyim de kayıt olayım dedim Allah'ım Ege o kadar büyük ki ayaklarımın suyu çıktı ve bulduğumda kursun açılmayacağını öğrendim ve hayat damarlarım kurumuştu.
HAYIRRRR diye çığlık atmak istedim ama tatlı tatlı yürüdüm ve eve döndüm.
Öyle işte.
Ezilip geçildim..
70 almak şöyle dursun 50 alsam kendimi öperim..
Öyle aa dostlar..
Muafiyet beni mahvetti ..
Not:Şimdiden farkındayım ki C.B.Ü deki hocalarım bir tanelerimi çok özleyeceğim bunların hepsi meymenetsiz gibi böyle bir kindar bir fena bakıyor çok pis tırstım umarım öyle değildirler.

4 yorum:

  1. Bu muafiyetse diğerlerini düşünemiyorum :) Hayırlısı Gülnihal. Ege sonuçta daha iyi bir okul, isim yapmış herhalde onun getirmiş olduğu bir öz güven patlaması onlardaki. Bir de sınav yaparken dünyanın en önemli şeyini yapıyormuş gibi bir hale bürünürler, tanıdık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa vallahi çok şaşırdım hatta şok oldum dersem yalan olmaz :/
      Alışırım zamanla :)

      Sil
  2. :) aslında hep kolay kısımları var o sınavların. gerçi biliyosundur sen de ama writingde iki hence, thus falan koyaydın puanın otomatik artardı. ama sınavın sıkıcılığı her zaman olan şey. hazırlık mı okuyacaksın şimdi? ahh be hazırlık okumak için neler vermezdim, püff.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edebiliyorum kolay kısımları vardır :)
      Aslında 4.sınıf olmam lazım ama egenin hazırlığı var işte malesef şu an öğrendim ki muaf olmadım gene okuyacağım yani bebeklerle :) Neyse artık seneye muafiyetimi alacağım şükürler olsun :D

      Sil