6 Ekim 2012 Cumartesi

ellerine kına yakmamış ellerine

Bir kına gecesinin pardon evinin sonuna geldik.
Dün teyzemin kızının evinde kınası vardı.Ben ev kınalarına alışkın değilim ömrüm billah bir kez bile ev kınası görmedim.Biz kına yaptık mı böyle bildiğin bir yığın kadın gelir bir cafe tutarız.Bildiğin cümbüş genelde düğüne gelemeyecek teyzeler kınaya gelerek kendini affettirmeye çalışır falan.Etraf göbek atmaktan parfümlü ter kokar.Zavallı damat o kadar kadın içinde böyle büklüm büklüm olur ama yine de gelin var ya onunla sohbet dans ile günü tamamlar.
Bence kına gecesi düğünden daha güzel.Şaka yapmıyorum o kınanın elden ele dolaşması kızın başının örtülmesi kızın ellerini açmaması falan çok güzel bir adet özellikle o bindallı yok mu.Ona bayılıyorum bir kere onu giymek pek çok kızın hayali olsa gerek..
Benim ablamın kınası çok güzeldi.Eniştem buranın adetlerini bilmediğinden biraz gelmek istememiş ama ablamı kıramamış ve o deneyimi yaşamıştılar.Ve gerçekten çok eğlenmiştik.
Dün tabii ben böyle saçımı topuz yaptım kendim.Bence basit bir yaz elbisesi giyeyim dedim ilk giyeceğim elbiseyi geçen sene giydiğimde diz kapağımdaydı ama dün hadi bunu giyeyim dediğimde bildiğin ultra miniye dönüşmüş olduğunu görüp "Hayırırırırırırırır" çığlıkları attım.Kardeşim buna çok sevinip keh keh güldü çünkü demek oluyor ki kardeşimin göz koyduğu benim güzel elbisem ona kalmıştı hemen giydi ve oldu.O an yıkıldım.Sonra her bayan gibi bin elbise deneyip hayır hayır dedim çok abartılı gelmişti.Bence en az abartılı olanı giyeyim bari diye düşünüp dediğim yazlık elbisemi giydim.Neyse bir gittim yıkıldım yemin ederim.Kafa üstü düşüp ölecektim sanki ben gelin.Gelin sanki ben.
Ben giyinmişim ,gelin böyle pijama,terlik,televizyon.Kendisi de espri yapıp "oh iyi bindallıya sana giydiririm deyince(Not:hiç bindallı giymedi hatta bindallısı bile yoktu :/ ) "yok artık neden ben yaaa" diye sızlandım.Çok moralim bozuldu aslında abartılı giyinmediğimi biliyorum ama o kadar paspal gelinin karşısında durunca moral yerde.
Sonra 3 er 5 er yaşlılar olsun gelinin arkadaşları olsun geldiler.Herkes ev haliyle gelmiş.Sadece ablası ve kuzenim biraz şaşalı giyinmişti o biraz içime su serpti.Yoksa babamı arayacaktım resmen.
Bu arada gelen tüm teyzelerle sohbet ediyordum.
Canım annanem alzhemir hastası olduğundan kadınlara 20 kere "bunlar benim torunlarım onları çok seviyorum çok hanım gibi hanımdırlar aynı anneleri." demiş ve belki 20 kere annem için "bu kızım çok uysaldır kızları da kendine çekmiş bunların bir ablaları var uzağa gitti beyi subay pek tatlı oğlu var temizlik yapıyor." dedi ki bunları en azından ablamı hatırlaması ,eniştem ve yegenimi hatırlaması bizim için büyük lüks çünkü teyzemi hatırlamıyor hatta "sen benim annem misin?"diyor ama annemi görünce klink anımsıyor.
Kına zamanı geldi iki tur döndük bitti işte o an moralim bozuldu.Bizde kız ellerini kapar açmaz kayınvalide gelir kızın elini açıp bir yarım yada tam altın koyar avucuna ama o görev teyzeme düşmüştü oğlanın anası teşrifte bile bulunmamış ki çok yakında oturuyor.Ablamın kınası ne güzeldi kadın İstanbul'dan gelmişti ne kadar tatlı..
Sonra sadece yiyecek yedik öyle sıkıldım yani..Kös kös oturdum bitse de gitsek diye saatleri saydım falan.
Ve eve gelir gelmez kafa üstü düştüm yastığa.
Birde en kötüsü sıra sana geldi demeleri ve gerçekten haklılar çok pis moralim bozuldu.Resmen tek başıma mı evleneceğim la :) Bu oğlan gibi yaparım bende süper..




6 yorum:

  1. Yok canım olur mu öyle şey, dur daha gelecek o Adem :) Hem gelin paspalsa senin suçun mu özenmişsin biraz o kadar. Anneannen için de üzüldüm umarım en yakın zamanda hepinizi hatırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir ya kısmet işleri :)
      Sorma ya biraz özeneyim dedim bu kadar paspallık olmasını ummuyordum.
      Bizde üzülüyoruz dedem ölünce artık daha kötü oldu arada aklına geliyor öldüğü nasıl çocuklar gibi ağlıyor iyi ki hasta diyorum en azından unutuyor dedemin öldüğünü :(

      Sil
    2. O yönden gerçekten kötü bir durumda olsa iyi olmuş, bazen unutmak en iyisi :(

      Sil
  2. hahahhah =) Öyle kına mı olur ayol?! =) Sen doğru olanı yapmışsın boşveer =)

    Ama yok artık ya sen baya umutsuzluğa bağladın olayı. O oğlan gibi yapamazsın buna ben izin vermem ! =) Adem gelcek ben biliyom =)

    Ananen için üzüldüm kuzu.. Ama dedemden biliyorum o durumu, çok fazla diyecek söz de yok, bulamıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatımın erkeği ayağını denk al kızlarla kırıştırma sakın :)
      Çok zor canım ama işte başımızda sağ olsun.Dün gece dedemin yokluğunu hissettim çok kötü :/

      Sil
    2. Ahh dedeler farklı oluyor, ayrı oluyor... Bana da geliyor öyle arada bir yokluğu... Susuyorum sadece...

      Sil