3 Kasım 2012 Cumartesi

mavi kuş

rüyaların ona çıkmaz.yollar ona çıkmaz.onun yolu bir başkasına çıkıyordu.gözlerin kapalı geceler boyu ettiğin dualara rağmen rüyaların kan revan içinde kaldı.kan olan rüya bozulur derler.tıpkı umut dolu gördüğün rüyalar gibi.bir telefon belki bir mesaj belki kalbinin çırpıntısı.beklenti dolu gemiler hiç gelmez.
senin en güzel düşlerin korsanlar tarafından çalınmıştır artık.
yüreğin köpürmüş körpe ve yalnız.artık inancın pek çok şeye yitmesine rağmen bir umudun vardır hiç olmayacağını bildiğin.artık o senin değildir.anılar dört bir yanını sarabilir.hatta belki peşini bırakmaz.ama çare yok dermanda.ne doktor çaredir ne ilaç.bir şey çaredir oda olmayacak.
hayat dediğimiz şey.onur dediğimiz yelek.gurur dediğimiz zırh.bunların hiçbirini atmayı beceremedik.beceremeyiz de.kimse dokunamaz bizim çaresizliğimize.boğazımızdaki düğüme.gövdemizde ki yumruya.yüreğimiz sıcak ellerimiz buz.yüreğimiz mahşer yeri.arafa düşmüş tüm duygular.bir girdabın içinde tıkılmış kalmış.dibe doğru adım adım.
ne soran var ne anlayan nede anlatmak isteyen.belki bu yüzden öleceğiz yaban ellerde.sürüneceğiz belki.sıla özlemi gibi olacak.hiç kısalmayacak yollar.ve o vapur aynı olmayacak.yürünülen sokaklar dar gelecek.susacak tüm kaldırımlar.bir mavi kuş kalacak geri kalbe uçan.bir mavi kuş kalacak hep bana konan.bir mavi kuş güzel anıların kokusu.bir mavi kuş sevincimin eski anısı.

11 yorum:

  1. Hayat güzel ki aslında. Bütün anılara, bütün yıpratan her şeye, özleme rağmen güzel. Bak bugün ilkbahar gibi bir gündü mesela. Enerji veriyordu. "Yamak güzel!" diyordu sanki. Belki anlıyoruz hayatın bize vermek istediği mesajı belki de anlamıyoruz ama yaşıyoruz sonuç olarak. E madem yaşıyoruz o zaman güzelleştirelim dünyayı! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarınlar tek umudum..
      Karanlığın içinden bir gün güneş doğacak.
      Bakma umutlarım köreldi.Pek umutla bakamaz oldum hayata ama yine de içimde azda olsa umut dalgası var ve her doğan güneş bana umudumu geri veriyor.

      Sil
    2. Doğan her yeni gün, yeni bir hayat..

      belki bugün senin günündür..

      Sil
    3. öylemidir..
      bilmiyorum ki belki ama sanmıyorum da..
      hoş bugün benim günüm olsa ne olurdu bilmiyorum.
      demek istediklerim var ama diyemiyorum.

      Sil
    4. Sesini duyar gibi oldum..
      Sesinde, söyleyemediğin sözcükler var.

      Sil
    5. Herkes kadar belki daha fazla yada az..

      Sil
    6. Mavi kuş :) Hemen başının üzerinde uçtuğunu hayal edebiliyorum :)

      Sil
    7. Kafamın üstünde mavi bir sinek kuşu uçup şakıyor mesela şu an ne güzel kanatları o kadar hızlı ki.Ben hep kuş olmak isterdim biliyor musun..Hep kuş..Bir gün kuş olup uçacağım..Mavi bir kuş..

      Sil
    8. Mavi bir albatros olurdun. Sen öyle diyince aklıma bu geldi bilmiyorum Çok severim albatrosları ama sanırım favori kuşum olduğundan değil. Ama mavi bir albatros olursun küçük kalbinde bu dünyaya ait olmayan şeyleri bile barındıran.. Mavi bir albatros.. Masalsı, gerçek, ve güzel olan her şey..

      Sil
    9. Keşke kuş olsaydım diyorum..Sadece gökyüzünde var olmak..İnsanların beni avlamasından korkardım ve kaçardım..Kuş olsam balkondaki camına konardım camına vurar ve seni sinir ederdim sende şaşırır perdeyi açardın ve beni ürkütmemeye çalışırdın ama ben ürker ve kaçardım çünkü ben kuşum ürkek bir kuş..Ben kuş olsam yeterdi..Bir gün yorulurdum belki..Denizlere giderdim..

      Sil
    10. İçin de öyle bir kuş var ki.. telaşlı ve bir o kadar tedirgin.. Ve kimse seni avlayamaz idi.. Sen bir kuş olsaydın buralarda olamazdın. Doğa seni riske edemezdi ki.. Korkardı.

      Belki buralarda olman gerektiği için bir kuş değilsin.. Belki o yüzden içinde uçuşan ve tedirgin bir kelebek bir mavi albatros ve dahası var..

      Yorulma hiç e mi.. :/

      Sil