18 Aralık 2012 Salı

Hobbit:Beklenmeyen Yolculuk

Bol miktarda Spoiler içerebilir..
İzlenilesi bir film dersem yalan olmaz.Elbette eksiklikler fazlalıklar var ama filme bunu uygun görmüşler ve kötüde olmamış o yüzden kızmıyorum.Çünkü kitaptaki bölümlere göre yaparlarsa insanlara az gelebilir tabii okuyan biri olarak ama buda oldu mu ya dediğim olmadı mı oldu.
Ama söyleyin bana Thorin nasıl bir fena yakışıklılıktır arkadaş ulan cücesin sen oğlum çirkin cücülerden olsana bir Bofur falan mesela.Adam harbi kral.Eee kral dediğimiz yakışıklı olmalı meziyetli olmalı.Benim hayal dünyamdaki dede Thorin ile Yakışıklı Thorin arasında zibilyon tane fark var.Tabii ben bu canlıların uzun ömürlü olduğunu hesaba katamadım.Ama Bofur tam hayal ettiğim gibiydi.Peç çok sahne istediğim gibiydi.Fazlılıkları ve azlığı atlayarak.Ayrıca yine bir cüceye göre çok yakışıklı birde kili vardı.Kendisi genç bir cüce olmakla beraber Kili ve Fili kardeş olup Thorin'in öz yeğenleridir.Dayılarının peşlerinden cesurca ilerliyorlar.
Filmde Galadriel'i görmek beni mutlu etti ziraa Yüzüklerin Efendisi kitabında az yeri olmasına rağmen Hobbitte hiç olmamasına rağmen Galadriel'i görmek hep bana mutluluk veriyor vahşi ve akıllı.
Bu arada hainin taa ne zamandan belli olduğunu görüyoruz.Elbette o sahnede kitapta yok ama fena durmamış.
İtiraf etmeliyim kitabı bilmeme rağmen yine de filmi çok merak ediyorum.
Bu arada Thorin Meşekalkan soyadının Thorin'e çok uyduğunu tek düşünen ben miyim?
Gollum yine Gollum!
Gollum sahnelerini daha uzun yapmalıydılar ziraa kitapta bundan daha çok yer verilmişti ama diyecek bir şeyimiz yok ne çıkarsa bahtımıza.
Hadi izleyin..
İyi seyirler..

Eklemeden yapamayacağım en sevdiğim hobbitler Sam ve Bilbo ,en nefret ettiğim her zaman Frodo Baggins!Özellikle Bilbo'yu gördükten sonra Frodo'dan bir kat daha nefret ettim.Nedeni kitabı okurken daha detaylı anlaşılır.Ama Bilbo cesur bir adam ve asla yüzüğün sefasına kapılmamış biri..
Öyle..
Balin ve Dwalin filmde öyle olur mu bilmem ama bence öngörüsü yüksek ve kaliteli cüceler..
Severiz..




İşte Gollum ve Frodo Baggins..Ne sandınız adam cidden Gollum'un kopyası olacak değil ya.Ama andırıyor nede olsa ona şekil ve tip veren o.

Aslında huysuz ve bazı şeylerin olmasa tam adamın dibisin.Thorin Meşekalkan..

Hep böyle örgülü erkekleri seviyorum filmlerde keramet örgüde mi acaba..Düşünmek lazım..


Fili ve Kili..Ne diyeyim ben buna ya rabbim..


Dayısına çekmiş yakışıklı Kili ne diyelim ..Zaten oğlanlar dayıya çeker derler.Yoksa o amcamıydı neyse önemi yok ..






2 yorum:

  1. Filmle ilgili galiba yazı, kitabı okudum ama filmi daha henüz izlemedim. Ve izlemeden önce filmle ilgili her şeyden uzak duruyorum. Amacım ön yargısız izleyebilmek. Vee merak içindeyim =)

    YanıtlaSil