25 Aralık 2012 Salı

Sen Gelince Aklıma

Sen gelince aklıma
Ağlıyorum yol ortasında utanmadan
Bu şarkılar ne zalimdir
Halbuki unuttum gülüşünü
Ve o tatlı gözleri
Bir ses bir koku
Sen gelince aklıma
Dağılıyor ruhum
Yüreğimde depremler 
Sen gelince aklıma 
Ben her şeyi yerli yerine koymuşken
Öyle zalim geliyorsun ki
Sevesim geliyor görsem
Ama ağlıyorum hıçkırarak
Sana benzeyen insanlar var
Sen gibi bakan
Bir çift göz görüyorum
Sen
Aslında hatırlamazdım seni
Bu şarkıları duymasam
Unuturdum geçmişi
Bu şehirde durmasam
Sen gelince aklıma 
Bir firar bir kaçış bir saçış
Utancım olur hisler
Kızarım her şeye
Sen gelince aklıma
Hatırlarım
Benim gül 
Senin bülbül olduğunu
Ve bilirim ki yollarımız ayrıdır 
Bundan gayrı..


17 yorum:

  1. "Aslında hatırlamazdım seni
    Bu şarkıları duymasam
    Unuturdum geçmişi
    Bu şehirde durmasam"

    işte aynen böyle...

    Geceleri okumucam bundan sonra seni. Gidiyorum sonra başka diyarlara. Sonra rüyalarım karışıyor. Sonra ben karışıyorum...

    Ama tabi sen mükemmelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbine zarar bunlar İpek..
      Gece gece okuyup kendini hırpalama bence..
      Bazen yazıyorum güzel bir şeyler sanırım..

      Sil
    2. Bazen?! Sen hep güzel şeyler yazıyorsun. Hep çok güzel şeyler yazıyorsun. Bundan sonra bu saatlerde gelicem seni okumaya daha geç olmaz. Yoksa cidden kalbimden olucam valla öldürceksin beni korkuyorum. =)

      Sil
    3. Ayrılık nedir biliyor musun?
      Çiçekçilerden uzağa düşmesi insanın yolunun...
      Güneşin bir ceza gibi doğması dünyaya...
      İki adımdan biri insanın

      Sil
    4. Ceza ne biliyor musun her gün aynı güne uyanmak.
      Uyanmak istemeyip kalkmak rüya görmek istemeyip görmek.Herkesin aynı olması..

      Sil
    5. Ceza mı? ceza olması için bir suç olması lazım.. Nedense durmaksızın kendimizi suçlarız. Evet olmaması gereken bir durum. Mantık kabul etmez ki mantık pek yer edinemiyor hayatımda.

      Vizonteleden bir replik hatırlattın bana sen. ''İnsan sevdiğine yarasını verir mi?'' Bir yorumun da içinde dönen geyikleri keşke görebilsen demişsin.. Keşke görebilsem..

      Ben eskiden iyi birisiydim..

      Uyku.. Hayat uyumak için kısa derdim. Şimdi uyanmak istemiyorum üzerim de bir sıkıcılık var.. uyudum mu uyanmak istemiyorum gözlerimi açsam ve 70 yaşında uyansam.. Bir sigara içsem ve ölsem..

      Korku mu sence bu?

      Sil
    6. Ben şunu hiç unutmadım "seninde suçun var;senin suçun çok sevmek." bak benimde suçum varmış...hiçbir zaman tam anlayamadığım içinde kendi kendime boğulduğum üstünden zaman geçip içimdeki ısımı çeken sevgiyi bıraksam bile içimdeki beni deşip giden bir suç.Sadece buda değil suçum düşünsene ben hala insanlara inanıyorum seni tanımadığım halde içimde bir şey iyi olduğunu düşünüyor.Yaralı..Yaralısın sende gibi gelir.Belki benim gibi belki benden çok.Belki saçma ne bileyim...
      Bu sefer yorum yapmalarım uzun sürüyor dalmak kötü bir şey..

      Sil
    7. İç hesaplaşmaları yaralar vs.. geçti gitti artık geri döndürülemez. Tüm bunlar tatlı anılar tecrübeler olarak geçti beynimiz de ki tozlu raflara.. Bir olay var bir ve olay içerisinde karşılıklı hamleler var. Sen o hamlelerin ne oluğunu nasıl gerçekleştiğini ve gerçekleşen hamlenin nasıl hamleler doğuracağını sebep sonuç ilişkisi içinde görebiliyorsun. ve bu hamlelerin bir çok türevi var farklı kombinasyonları var.. Sen hepsini içinde yaşıyorsun hepsi için ayrı savaş veriyorsun olacak en ufak olumsuzluklara karşı savaş veriyorsun vs.. Tüm bu çaba niye? Karşı taraf onları anlamayı bırak o hamlelerin sonucunda senin duygusal tramwalarını bile anlamıyor hatta yanında olmayı seçmiyor hatta sığınak olmuyor sen kan döküyorsun ruhuna sayısız bıçak darbeleri kendine zarar veriyorsun koruduğun şey uğruna ama koruduğun sana sığınak olmaktan bile aciz. Asıl sinir bozan bu. Ve bu her şey de her yer de böyle karşılıklı ilişkiler dostluklar vs..

      Yaralı olmak sorun değil. bu yara olacak ve elimizden bir şey gelmiyor bizden sorun çıkıyor ve tıkanıyor..

      Sil
    8. Evet biliyorum sığınak olmadı.Ben hep düşündüm biliyor musun her gün her an.O günü hiç unutamıyorum boğuluyorum sandım ölüyorum sandım tavana bakıyordum duvarlara her kıvrım canımı yaktı anlayamadım bir şeyi.Elimden ne gelirdi.Düşündüm.Ben onun üzülmesine daha çok üzüleceğimi biliyordum fevri gibi görünen ama hep doğru olduğuna inandığım bir kararı verdim ben yoluma gittim bıraktım onu çünkü benim sevgim,sadakatim çok geldi benim beklemiş olmam fazlaydı.Kendince sebepleri vardır elbet kızmıyorum ki ben ona nasıl kızayım.Artık oda herkes gibi bende tek farkla o bunu yapınca bende yaralar oldu.
      Ben onsuz öldüm mü? Ölmedim ..
      Gülnihâl tek kalıp çaresiz mi oldu? Hayır..
      Ben ona minnettarım Mert bana neyi öğretti biliyor musun "Aklımı başıma denk almamı."..
      Hoş ben gene benim işte evet insanlardan soğudum yalan değil,güvenemiyorum ki insanlara korkuyorum onlardan.Hani dip dibeyim ama görünmez duvarlarım var bunlar bana acı veriyor.
      Ben onu affettim ,tek dileğim var onun için hep dualarımda bunu da diyorum"Yüreğine sevgi,merhamet ek." başka dileğim yok.O benim yüreğimi acıttı ama umurumda değil ahım yok.Başım dik benim özlem yok içimde.O benim alın yazım değilmiş.Benim alın yazım dışarıda
      .Geçmiş benim için bitti çünkü bekledim ama vazgeçmeyi de bildim...

      Sil
    9. Olay bu işte. Yanlış yerde yanlış kişide büyük aşk. Lanet olsun verdiğin aşk ondan büyüktü ve kaldıramadı. bu kadar basit. Kendi yoluna girdin artık zor oldu kolay oldu. Acılar ise bir hatıra bir anı.. Öyleyse kaldır başını ve bak belki bu sefer verdiğin aşk ile o kişi denk düşer.. Kaldırabilir.. Kaldırır.. Seni anlamalı ruhuna dokunmalı. Ben de korkuyorum çevreme kimseyi yanaştırmamayı seviyorum sanırım biliyorum.. İçinden gelen ne ise neyin ne olmasını istiyorum yap geçsin. Zaman sadece bir aldatmaca. Bir an Bİr fırsat mı yakaladın mutlu et kendini..

      Sil
    10. Bilmiyorum geleceğimi ama güzel olsun istiyorum huzur istiyorum çok şey mi?Herkesin huzura ihtiyacı yok mu?Biliyorum biraz gerçeklik arıyorum bana yalandan masum bakan insan istemiyorum.Benim çirkef hallerimi de sevsin istiyorum çünkü gerçekten seversen kötüsü bile sendendir ve onu öyle seversin.Tek sevmek istemiyor yada kimsenin sevgi kırıntısına tamah edecek biri değilim.Fırsat yakalamak..Fırsat var mı..Zaman çözüm değil kendimde iş biliyorum ama yüreğim korkuyor insanların yüzüne bakarken bile korkuyorum bazen yoksa kıymet bilmek kıymetinin bilinmesi güzeldir ama ben öyle her fırsatı yakalamaya çalışıp devamlı deneme yapabilecek bir kız değilim hiç olmadım bir sevgi olacaksa şansıyla tesadüfüyle kaderiyle gelmeli..Aşkı aramak boş bende pek talihli olmadım şu ana kadar..
      Sende yüreğini aç..Kolay değil biliyorsun..Herkes herkesin yüreğine dokunamıyor bazen hiç beklemediğinde biri seni tamamlıyor..

      Sil
    11. Kendimden biliyorum senin deneme yanılma yapamadığını.. Yukarıda yazdıkların için ne demeliyim benim hissettiklerimi benim düşündüklerimi yazmışın ve sana ufak bir sır vereyim mi? Bu istediklerimizin fazladan bir şey olmadığını biliyorum Aşkın üzerine baharat değil bunlar Aşk duygusunun için de olan gerçeklik salt yalın.. Kısaca olması gereken bu.. Olması gereken dışında fazla bir şey istemiyoruz.. Zaten ne isteyebilirsin ki fazladan Ona sahipsen gerisi sadece aldatmaca olmaz mı.. Dediğin gibi kimsenin sevgi kırıntısına tamah etmek olay bu değil.. İnsanlar aşkı böyle yaşamıyor artık. En başlarda konuştuğumuz ego kibir çıkar vs.. aşka üstüne geliyor sadece bir dişlinin parçası olmayı tercih ediyorlar. Çevremdekileri hep irdelerim başkalarının aşkına laf edemem her aşk kendisini yaşar ve sevgililerin hayal gücü kadar büyük olur ama lanet olsun o kadar az ki bu gerisi bana basit geliyor hep anlamıyorum.. ve çirkeflik demişin ya onun için sana şu cümleyi kurmak istedim..

      Bin derdim sen olsan bir dermana değişmem seni..

      Sil
    12. Ne güzel bir söz gerçekten sevdim aklımın köşesinde kalacak sözlerden hani..

      Bence biz kendimizi havaya bırakalım bir beyaz kağıt gibi kirlenmeden yolunu bulsun :)

      Sil
    13. Bence biz kendimizi havaya bırakalım bir beyaz kağıt gibi kirlenmeden yolunu bulsun.. Odama baharı getiren bir cümle.. Endişesiz korkusuz kaygısız..

      Kir yakışmaz buraya.. :)

      Sil
    14. Yakışmamalı..
      Şüpheye yer yok ki hep böyle olmamalı hayat evet Allah en çok sevdiği kulunu üzer diyorlar ama güldüreceğini de biliyorum canı gönülden inanıyorum..Ben kendimi ona emanet ettim artık aydınlığı yürümek istiyorum yanlış hatırlamıyorsam Lincoln şöyle demiş,"Yavaş yürüyor olabilirim ama asla geri yürümedim." bu söz anlatıyor gibi..

      Sil
    15. doğru olan şey inandığındır.. Güzel şeylere inanıyorsun. Güzel şeyler hayaş ediyorsun. O kadar saf ve temiz ki ruhun sen buralara ait olamazsın gibi geliyor bana. Karanlıklar için çok aydınlıksın.. Yaşa gitmek sorun değil böyle kalabilmek. Şaşırtıyorsun beni hep..

      Sil
    16. Bu dünyanın insanıyım.Kimseden bir farkım yok eminim bunlardan daha fazlasını düşünenler var hatta kendi düşüncelerimi kötü bulup kendime bunu neden ben düşünmedim diyeceğim birileri var kesin..

      Sil