28 Ocak 2013 Pazartesi

Bambuyla gelen

Bu sabah kalktım camımda duran Dambu'ma yani Kelebek'e baktım.Sararmış solmuş ve ölmüştü..Üzüldüm 5 senedir beraberiz ilk çiçeğim.Begonyam,Bonsaim ve Nar çiçeğimde var ama Bambu gibi değil.Begonyamıda seviyorum ama nar ağacımla olmadı pek olmadı çünkü devamlı kuru yaşarmıyor..Salonda babamın gözetimi altında ama ona bile tepki vermiyor.
Bambumla sohbet edip onu okşamayı seviyorum.Benimle konuşuyor yapraklarını okşarken dudakları mutlulukla kıvırılıyor..Benim güzel kelebeğim..Uysal ve güçlü..
Bambumu ilk gördüğümde delirmiştim o benim olmalıydı eve geldi kaç kez ölümle burun buruna geldi ama her zaman onu sevdim dallarını kestim ve oda hayata tutundu..Bilgisayar yanında durunca radyasyondan ölüyor diye cam pervazına iliştirdim onu begonya ile ama üşüdü ve ben onunla ilgilenmedim..Suçlu benim beni özledi ilgi bekledi ve ben yoktum hep işteydim..
Bir kaç gündür aklımda olmasına rağmen unutuyordum.Bugün uyandım..2 aydır perdelerimi açmadığım odamun ucundan ışık giriyordu..Ve kelebeğimi görüyordum sararmış ve yok olmuştu."Dileklerim dahi kabul olmadı baksana bir filiz vermedin bir tane bile şimdi beni terk ediyorsun" diye düşünüyordum..Hemen kalktım odamı topladım ve onu içeri soktum..Dibindeki 2 yavru bambu ölmüş sadece kelebeğin 1 yaprağı yeşildi.Makası getirdim budarken bir yandan beynim atsam mı diyordu ama yüreğim bir tanecik kelebeğimi atmak istemiyordu..İçindeki taşları çıkarıp vazosunu yıkamaya karar verdim tam birde ne göreyim en dibinde bir
filiz..İnanamadım gözlerime resmen şok olmuştum gerçekten filiz miydi yoksa bir yosun mu?
Hemen tüm taşları lavaboya döktüm kökler ve filiz yosun kaplıydı iyice temizledim..
Benimde bir dileğim kabul olmuştu.Bir tanecik bebeğim bir tanecik kelebeğim annesine bunu söylüyordu.Ve bir umudum vardı yeşil bir filizi vardı bebeğim ölmemişti işte..İyice temizledim ve filiz hava alsın diye onları üste çıkarttım..Şuan öyle mutluyum ki..
Evet benimde bir dileğim kabul oldu ve onu kelebeğim bana hep hatırlatacak.Ve benim bir tanecik bambum ölmedi.Annesi onu bırakmayacak..Çok mutluyum delirircesine mutluyum..Gözlerim dolup dolup duruyor..Saçma gelebilir ama pek çok derdimi dinledi ben ona şarkılar söyledim ve onunla konuştum o benim Kelebeğim dert ortağım..Benimle konuşup bana akıl veriyor nasıl mı?Yeşil olan yapraklarıyla,filiz vermesiyle,kurumasıyla..

Benim küçük bebeğime "merhaba"..



15 yorum:

  1. ay ne güzeeel öp onu benim için.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bana bakıyor ve mutlu oluyorum..Yaprakları biraz iyileşmeye başladı :)

      Sil
  2. ah kıyamam ben sana :) çok sevindim bebeğinin olmasına!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bende çok mutluyum anlatamam nasıl sevindim dün görsen :)

      Sil
  3. iyi bak ona... Şu an geçenlerde ölen kaktüsüm geldi aklıma ve ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Sev onu çook sev...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her an bakışıyoruz onunla onu gördükçe içim sevinçle doluyor.. :)

      Sil
  4. Bitkilerin de aynı insanlar gibi duyguları, hissiyatifleri olduğunu düşünürüm ben. Bilimsel temele oturtmasalardı bile inancım bu yönde olurdu. O bambuyu mutlu ettin bir kez daha :) Sev onu o çocuk :) Güzel şeyler söyle ve konuş. bu su vermekten daha da etkili olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bambum bu bir kaç gündür nasıl mutlu görsen hissediyorum..Sanırım bana sürpriz yaptığı için ekstradan mutlu :) Çiçekler çok akıllıdır..
      Çok küçükken 3-4 yaşımdayken babaannem bitkileriyle sohbet ederdi bir gün dedim ki "Babaanne sen nasıl konuşuyorsun çiçeklerle ben duymuyorum?"
      "Onlar bizimle konuşur çiçekler benimle konuşuyor belki seninle de konuşurlar.."
      büyüdüm ve konuştular..

      Sil
    2. Çiçeklerin dilini biliyorsun..)Çiçekler de seni..

      Sil
    3. Bazılarının biliyorum sanırım bazıları konuşkan ama bazıları pek yüz vermiyor :)

      Sil
    4. Full yasemin ve manolya..

      Sil
    5. Yasemin severim ama hiç manolya görmedim ben :/

      Sil
    6. Yasemin o bildiğin yaseminlerden değil. ''Full yasemin'' ayrı. Sadece geceleri kokar. ve muazzamdır. Narindir de masum olduğu kadar. Eğer koklar iken burnun ile dokanır yahut soluğun temas ederse 1 saat için de ölür çiçeği..

      Manolya 7 yılda açar.. tek bir çiçek tüm evi kokutabilir.. Ve narindir o da en az Full yasemin gibi.. Dokunduğunda ölür.

      Kiraz çiçeklerini hatırlatırlar bana.. Sanırım o yüzden bunlar geldi aklıma ilkin.. Manolya ve Yasemin duruluğun, narinliğin.. Tanrı ilham almış ve yaratmış onları..

      Sil
    7. Dedemlerin bahçesindeki yaseminden demek ki o çokta keskin kokardı geceleri öyle güzel ki..
      Ama manolya bilmiyorum..
      Sanırım araştırmalıyım..
      Güzel bilgiler hepside :) Kiraz çiçekleri kalbimden vurur beni..

      Sil
    8. Kiraz çiçekleri..

      Sil