29 Ocak 2013 Salı

Beni anlatayım..

Bu yazı özel bir istek üzerine yazılan bir yazı..Kendimi anlatmam tanıtmam gerekiyor..Ben Gülnihâl nasıl tanıtmalı..Hiçbir fikrim yok..İnsanın kendini tanıtması ne kadar doğru olur diye düşünüyorum..Yanıltıcı olabilir.Bence beni en iyi dışarıdan görenler dış olarak tanımlayabilir içsel olarak değil elbette.Ama genel hatlarıyla olayı ele alırsak.Standart boylarda biriyim zayıf sayılabilecek biriyim ama çok değil normal sağlıklı bir zayıflık burada kilomu bilmeyen kalmadı değil mi?
Blog yazmayı seviyorum çünkü bunalıyorum bazen..
Genel olarak bakarsam;sosyopat,sinirli,kızgın,güleç,konuşkan,suskun,aşırı meraklı,ilgili,kadınlar ve çocuklar konusunda aşırı duyarlı,siyaset ve din düşkünü olmayan arada hep mesafeli kalan biriyim..
Daha da yakından irdeleyelim..Babama "Baba sence ben geveze miyim?" dediğimde babamın "Hayır hatta bazen fazla bile suskun oluyorsun." demesi yer yer doğru olup sıkılmıyorsam gayette konuşkanım.Çevreme verdiğim dış yapı konuşkan,güleç,eğlenceli..
Zeki sayılabilecek biriyim.Güzelde sayılırım dış itibari ile..İnsanlarla sosyal ilişkim olmasına çevremin her daim olmasına rağmen fazla samimi olduğum insan sayısı çok azdır genelde çok konuşmama rağmen kendimle ilgili bilgileri herkese vermeyi sevmem havadan sudan hatta benim çizdiğim profil içinde kalır bu gerçek hayatta olan .Yazınsal hayatta kendini çok sık gösteren bol bol iç profilini yansıtan bir ben..
Tek başıma ve kalabalıklarda kaybolup sıkılırım.Genelde müzik dinleme ve kitap okuma eğiliminde olup kafam eğer bilgisayar,kitap ve müzik üçlüsündeyse kimseyi duymam.Tek çalışmayı sevip insan sesleri yer yer sinir eder çoğu zaman..Genel yapı olarak insanlardan içten içe korktuğum doğrudur..
Hayatımı aşkı arayarak ve hayatımın adamı diyeceğim kişiyi bulmaya adadığım çoktur..Ama sevginin ne zaman çıkacağını asla bilemeyiz o yüzden artık bunu biraz arka plana itip eğitim hayatıma yöneldiğim doğrudur..
Şiir yazmayı seviyorum şiirlerim çoğu benim bestelerim oluyor.Makyaj malzemeleri,kıyafetler sevdiğim şeyler her kız gibi.Hediye almayı da vermeyide severim.Aileme düşkünüm..Teyzeyim ve bu duygunun hissini sonuna kadar hissetmekte ve bu duyguyu çok sevmekteyim..Anne olma isteği tavan yapan kızlardanım..Daha çok anne olursam nasıl olur nasıl bir anne olurum acaba annem gibi başarılı olabilir miyim? düşüncelerine sahip biriyim anaç biri olduğum herkes tarafından fazlaca fark edilir..Sinirliyim yer yer küstahım hatta umursamaz  bir yapım sayesinde sık sık kız kardeşimi sinir ederim çünkü içsel dünyama çekildiğimde çevremle örülen duvarlar beni kendi boşluğuma itiyor ve bu profil ortaya çıkıyor.Bu kardeşimin birincil ağzından betimlemesi olduğundan yer vermek istedim..
Resim çekmeyi,resim çizmeyi seviyorum.Doğayı seviyorum.İnsanlardan uzak olmayı seviyorum.Bir gün büyük kırlara gidip oraları çizmek istiyorum..Pek çok ülkeyi gezmek istiyorum.Büyük bir kütüphane sahibi olmak istiyorum..
Genelde sosyal çevre içinde genel kitlenin merak ettiği konuşmaya eğilimli oldukları biriyim bu durum bazen sinir bozucu genelde "Bu sene okulda sinik biri olacağım." dediğimde kesin herkes beni tanır bu benim kaderim gibi üstüme yapışır.
İnsanların dediğine ve benimde fark ettiğim üzere güzel ve klasik bir giyim tarzım var.Aşırıya kaçmayı sevmiyorum.Çok makyaj yapmayı sevmem doğal makyajlardan yanayım derim fazla beyaz olduğundan yüzüme allık sürmek zorunda maalesef kalırım.
Son olarak matematiksel hastalığım var.Her türlü sayabileceğim çizgiyi sayarım ve bu hastalık kendimi bildim bileli bende mevcuttur bardaklar,çizgiler ve bir sürü şey.Genelde bunaldığımda yada bir anda dikkatimin dağılmasıyla başıma gelen bir durum.Temizlik seviyorum,düzen seviyorum bu zaten herkesin bildiği özelliklerim.Bir gitarım var çalmayı bilmiyorum resmen beethoven 9 senfonisini çalıyorum hala ve bazen insanlar çal dediklerinde kalp krizi yaşıyorlar çünkü beethoven çalıyorum..
Saçlarımı kendim kesiyorum,kuaförleri pek sevmiyorum.Arkamdan gezen kıyafet dükkanındaki kızlarla aram hiç ısınmıyor sesimi çıkartmam ama içten içe rahatsızda olurum..
Kendimi övmem doğru gelmiyor bu yüzden bol bol dışarıdan bakmaya çalıştım beni anlatmak isteyenler yorum yazabilir..Umarım abartmadan (belki kendime hakaret etmiş olmas düzeyim yüksek olabilir.) kendimi anlatabilmişimdirim.
İnsanların beni anlamadıklarını görüyorum ama beni anlatan insanların kıymetlerini de biliyorum...
İyi geceler..



10 yorum:

  1. Ben geldiimm =)
    Bu isteğin kim tarafından geldiğini merak ettim çünkü yine üşenmeyip beni anlatmışsın. Tabi senin güzel, zayıf falan olman kısımları hariç. =D
    Bir şeyi eklemeyi unutmuşsun; sen bu hayattaki en güçlü kadınlardan birisin! =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amazon savaşçısı olmak.. :) Olmak istediğinden değil de öyle olduğu için :)

      Sil
    2. İpeğim sende çok güçlüsün ..Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Ben olmaya çalışıyorum sadece..

      Sil
    3. Böcek :)
      Bir Zeyna değilim biliyorum..Belki çok güçlü de değilim..Ama inandığım şeyler uğruna mücadele veririm biliyorsun :)

      Sil
    4. Sakin ol şampiyon :) Gaza getirmeye çalışmıyorum biliyorsun. sadece öyle olduğu için.. :)

      Sil
    5. Benim artık bir uğurum var :D

      Sil
    6. Her amazon savaşçısı bir ninjanın kalbi kiraz çiçekleri gibi narin ve pembe dahil her renge sahip değildir.. İhtiyacın var idi.. :)

      Sil
  2. Yıllar bile sürmedi tanımak :) ama kaç yılın mazisi var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yüz yüze beni tanıyan birbirimize bir türlü küsmeyi beceremediğimiz komşu kızım :) Yıllar nasıl geçti seninle..

      Sil