16 Ocak 2013 Çarşamba

“Çıkar şu güneş gözlüklerini” dedi adam. “Gözlerini ararken lafımı unutuyorum.”


31 yorum:

  1. Peki.. Her şeyin gülümsemesi normal de gülümseten yoksa..

    Ne aciz bir parodi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen insan kendine gülünce de her şey gülmez mi ?

      Sil
    2. Güler mi?

      Bir alıntı ile cevap vermek istedim.. Aklıma Aylak Adamı getirdiniz..

      Tutamak sorunu dedim. Dünyada hepimiz sallantılı, korkuluksuz bir köprüde gider gibiyiz. Tutunacak bir şey olmadı mı insanlar yuvarlanır. Tramvaylardaki tutamaklar gibi. Uzanır tutunurlar. Kimi zenginliğine tutunur ; kimi müdürlüğüne ; kimi işine , sanatına. Çocuklarına tutunanlar vardır. Herkes kendi tutamağının en iyi , en yüksek olduğuna inanır. Gülünçlüğünü fark etmez. Kağızman köylerinden birinde bir çift öküzüne tutunan bir adam tanıdım. Öküzleri besiliydi, pırıl pırıldı. Herkesin, ‘Veli ağanın öküzleri gibi öküz yoktur’ demesini isterdi. Daha gülünçleri de vardır. Ben toplumdaki değerlerin ikiyüzlülüğünü , sahteliğini , gülünçlüğünü göreli beri , gülünç olmayan tek tutamağı arıyorum : Gerçek sevgiyi! Bir kadın. Birbirimize yeteceğimiz , benimle birlik düşünen, duyan , seven bir kadın!..’

      Öyle değil mi..? Gülmek için bir tutamağımız olmalı..

      Sil
    3. İnsan hep yüreğine yüreği gibi değen birini istiyor.İstiyor ama bazen sen ne kadar seversen sev olmuyor.Hani deriz ya "benim sevgim ikimize yeter." yetmiyor bazen kocaman sevgisiyle yalnız kalıyor insan.
      Keşke herkes tutanağını bulsa..Bulsak hatta.Ne bileyim herkes şanslı değil bu dünyada.Ama kim bilir belki tutanağımız bir gün çıkar ortaya.Alladdin'in cini gibi tabii bana 3 şey sormasa iyi olur :)

      Sil
    4. Nasırlaşan bir yürek.. Anlam veremiyorum bu çılgın bu soğuk ve anlamsız gecelere.. 3 dilek.. 3 ölüm..

      Aklıma Fight Clup filminden bir replik düşürdün (Favori Filmlerimden)

      ''elime bir tüfek alıp türünü korumak için çiftleşmeyen her pandayı vurmak istiyorum.petrol tankerlerini açıp görmeyeceğim fransız sahillerini kirletmek istiyorum.duman solumak istiyorum !''

      Güzel olan bir şeyleri mahvetmek istiyorum Gülnihâl. Bu arada Gülnihâl dimi? ben de Mert :)

      Sil
    5. Evet nasırlaşıyor ve bunu fark ediyorsun.En beteri bence bu.Bilmiyorum böyle için kıpırdamak istiyor ama yüreğin ölmüş gibi soğuk bir duygu berbat.
      Baya ilginç bir replik insan ikilem içinde kalıyor.Güzel olan bir şeyleri mahvetmek istemek nasıl oluyor bilmiyorum ama ben çok güzel kendimi mahvedebilirim..
      Evet Gülnihâl tanıştığıma memnun oldum.Bokböceğine alışmaya başladıktan sonra Mert garip geldi ama alışılabilir bir şey..Bokböceği gerçekte kullanmayı sevdiğim bir tabirdir özellikle güzel gözlü insanlara sanırım biraz aykırılık var bende ceylan,ahu gözlü diyeceğime böcek gözlü,bokböcüğü gözlü diyorum..

      Sil
    6. Aykırılık iyidir :) Anarşist olmayı severim ben :) Güzel olan bir şeyleri mahvetmek.. En acı olan ise buna alışmaya başlamak insanın gücüne gidiyor.. Öyle kötü biriyim bazen de iyi hayatta ki rolüm değişkendir ama yine de beni kötü olmaya iten bir suç işlemedim.. Sanırım dibe batmayı seviyorum sanırım. ve bokböcü demeniz aksine mutlu eder beni :)

      Sil
    7. ikilemlisin fark ettim bende de vardır o.siz ile sen arasında kalan yazımın gibi hoş bende öyleyim genelde.anarşistliği seviyoruz.düzeni hem severim hemde çok sorgulayan biriyim.
      bokböceği diyeceğim bu daha iyi hem bokböceği diyebileceğim birini bulmuşken bunu asla kaçırmamalıyım çünkü bir kere söylediğimde çok pişman olup üzülmüştüm.her zaman kendi rızası olan biri bulunmuyor..
      herkesin hayattaki rolü değişken değil midir?mutlak iyi insana kimse beni inandıramaz.ben dibe batıp çıktığım o andaki oksijeni ciğerlerimde hissetmeyi seviyorum yakıcı ama vurucu..

      Sil
  2. Kötü olmaya da iyi olmaya da itilmezmiyiz. İyi birisi olduğunu görebiliyorum bu huzur verici. Bökböcüü sevindim buna :) ve zamirleri boş verin. Toplumun dayattığı kurallar bütünü ben hepsini ret ederim. İkilemsi demek yanlış olmaz mı? Bir tercihim bile yokken. Sanırım Albert Camus'nün ''Saçma'' Prensibi hayatımın bu evresinde karşıma çıkacakmış.. İronik.

    Ve bu yorumum dışında diğer hiç bir yorumu bulamadım :) Diğerlerini ararken Tanrıdan gelen mesaja Tanrı diye yanıt verdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj masam,çit çit,doktor,küçük prens bunlar yorum yaptıkların en azından şu an ilk gördüklerim..
      God-Tanrı candır.En sevdiği resimlerden olmuştu.
      Her şeyi reddetmek isterdim hatta çılgın biri olmak ama değilim tam ortadayım ne çok ne az.Arada cozutmak istiyorum ama yapamıyorum garip..Albert Camus diyince aklıma "sisifos söyleni" gelir ki alakasız bir konu..

      Sil
    2. Tam ortadasın çünkü seni tutan bir çok şey var.. beni tutan bir çok şey.. Issız adada doğmalıydım diyorum bazen..




      Sil
    3. Geçen milliyet haberde bir Oxford mezunu kadın dağda tek başına yaşıyormuş aklıma acaba onun yanında komün mü olmak için gitsem mi geldi.Hayvani ve ruhani..Yalnız başıma kafamı dinlerim.Hayvanlar daha masum geliyor..
      Seni de bir adaya atalım :)

      Sil
    4. Yalnız olmak ile ilgili bir derdim yok. Ama çevre beni hasta ediyor. Gördüğüm her çarpıklık, sahte duygular, bencillik, ego ve çirkinlik. Bunaltıcı.. Yalnız olmak ile ilgili bir derdim yok sağ olsunlar ki insanoğlu sayesin de bunu başarabiliyorum. Yalnız hissettiriyorlar. Bu hissiyatif öyle ki huzursuz ve tedirgin. Kalabalık caddeleri sevmiyorum bana temas etmeleri yoluma çıkmaları hoşuma gitmiyor. Görmezden gelmeleri bir şeyleri çıkar amaçlı mahvetmeleri (Duyguları, Doğayı her şeyi..) Sinilerimi bozuyor. Anlamıyorlar anlamlandırmıyor

      Eşrefli bir mahlukat değiliz.. İnsanları severim ama doğayı daha fazla. Yalnız kalabilmek için o dağa çıkmama gerek yok ama yalnızlığımın yanında huzur o dağ başında, Gece sessizliğin de yahut gök mavisin de bulabilirim..

      Her birey yalnızdır sadece kendilerini popülerizme adapte etmişler ve ellerine tutuşturulan oyuncaklar ile o ilkel duyguyu yitirmişlerdir..

      Dolmuşum ben bayağı yahu :D

      Sil
    5. İşte orada haklısın her birey yalnızdır.Yalnız olmayı seviyorum,yalnız çalışmayı,insanların seslerini duymadan geçirdiğim vakitleri seviyorum.İnsanlarla göz göze geldiğimde gözlerinden zehir çıkıyor bazen.Bazen insanlara tahammülüm yok ama çocukları seviyorum sanki insan değilmişler gibi öyle masumlar ki ne sinir kalıyor ne stres..
      Baya dolmuşsun hatta taşmışsın :)

      Sil
    6. İnsanlardan yalnız çocukları severim, onları da büyüyünceye kadar.
      Ben deliyim… Bağıra bağıra şarkılar söylerim, sessiz sessiz şiirler yazarım. Bilmediğim yerlerin, tanımadığım kişilerin resimlerini çizerim.
      Ben deliyim... Kendimle sohbet eder, kendi kendime gülerim..

      Sil
    7. Bunları bende yapıyorum ama deli olduğum kanısında değilim doğrusu şahsen içimde görsen ne geyikler dönüyor herhalde yıkılır geçerdin belki de ağlardın neyse.Bu arada bugün kitap aldım tavsiye ettiğin kitabın adını doğru vermediğinden çocuk alamadım neyse bende şiir kitabı aldım o ayrı.Keşke çıkmadan önce baksaydım kitabın adı varmış meğer bende direk Ceren'e Masallar-Yusuf Atılgan diye arattım tabi bulamadım ama artık öğrendim şimdi yani.

      Sil
    8. Bütün Öyküler idi kitabın adı ben sana öykünün adını vermiştim oysa :)

      Delilik kesit olunca bütünlüğü bozuyor. Ve biraz deli olmadığını deme şimdi bana. Şiir kitabı güzeldir. kimi aldın ki?

      Sil
    9. Deli olduğumu sanmıyorum ama bu tartışılmalı mı emin değilim deli falan çıkarım diye korkuyorum onu yapacak potansiyeli gördüm ben :)
      İsmet Özel ve Ümit Yaşar Oğuzcan aldım..

      Sil
    10. Delilik hoş ve güzel. :) Biri sana deli diyorsa doğru yoldasındır :D Ümit Yaşar bence iyi yapmışın bir kaç saat sonra lazım olacak :D Tüm şiirlerimi peki?

      Sil
    11. En tümünden :)
      Ömrümde böyle iltifat almadım yani bu ilk..İltifat olması kuşkulu..

      Sil
    12. Kuşkuları kaldıralım öyleyse :) Delisin ki sen :) Birincilik teli senin :)

      Sil
    13. Ne bende mi asla sende sen en birincisin(Fırat bilir misin?)

      Sil
    14. Bu iki oldu ama ya Önce Kürk Mantolu Madonna Şimdi Fırat moralim bozuldu çocuk

      Sil
    15. ama bilmiyordum breamu..

      Sil
    16. tamam yahu şaka ettim ben. :/ Bilirim Fıratı elbet. :) sünabike dinimiz amin :D bu arada şiir kitabı Tüm şiirler mi yahu? :D

      Sil
    17. "Aşka dair nesirler."
      kitabın adı..
      Fırat o benim küçük aşkım ya bebeğim o benim ya resmen küçüklüğümüzden demler var..

      Sil
    18. Salçalı ekmek :D Eskiye bir özlem hep olacak ki onuda hatıralarda bulacağız :) Benim çok büyük bir hatıra kutum var için de tasolardan sümüklü mendillere kadar ne ararsan var. Fırat o kutuyu anımsatıyor bana:)

      Aşka dair nesirler kitabında o şiir var mı ki hatırlayamıyorum neyse netten link atarım yahu.

      Sil
    19. Salçalı ekmek yazacaktım sen yazdın :)
      O kutudan bende de var görsen ben ona "Hazine çeyiz sandığı" diyorum ara ara açıp mutlu olurum çocukluğumu hatırlamayı seviyorum.İçinde araba bile var düşün :)
      Bende de mendil var ama sümüksüz :D

      Sil
    20. Hatıralarına sahip çıkan her şeyine sahip çıkar benim gözümde.. Değer meselesi.. Kişiliğin yapı taşlarından diyebiliriz..

      Sil
    21. geçmişini unutan geleceğini çizemez..En azından bana öyle geliyor hem seviyorum saklamayı kimse anlamasa benim hatıralarım var :)

      Sil