16 Ocak 2013 Çarşamba

Önce kendini sev

Kendimize hiç nazik davranmıyoruz çoğu zaman.Hep bir güvensizlik var içimizde.Kendimizi tam sevemiyoruz.Hep başkasını sevmek istiyoruz.Ama hiç içimize tam dönemiyoruz.İçimize döndüğümüzde içimizde yatan şeyin çırpındığını görüyoruz.Ve onun kollarından tutuyoruz.Nasıl hasretle boğazımıza sarıldığını ve saçlarımıza boynumuza gömüldüğünü görüyoruz.Önce kendimizi sevmeyi öğreniyoruz.Genelde kendini sevmeyen insanlar başkalarını sevemediklerinde, sorunun karşı tarafta olduğunu yada kalbinin sevme damarlarının tıkalı olmasından yakınırlar.Onlar objektif insandırlar.Sevmek zordur.Kitap okumak onlara sevmekten daha kolay gelir onlar herhangi bir hayvanı dahi büyükçe sevmezler çünkü aslında eksik olan kendilerini sevmedikleri yandır.
Gizledikleri bir yanlarını kimseye göstermek istemezler.Kılıfların arkasındaki aristokrat veya cool şahısa bürünürler.Biri onları doyasıya sevdiği zaman aslında tüm sevgiyi içlerinde hiç sevemedikleri kendileri almak ister ama o kadar bocalar ki bu sevgiye aynı ölçüde cevap veremez çünkü içi o sevgiyle dolsa bile kendine eksik kalır.
Önce kendini sevmeli insan.İçini tıka basa kendi ile doyurmalı.Kendine zalim olmamalı.Hayır asla kınar değil bu sözler.Kınamak değil.Eksikliği görmek.Çünkü eksik insanlar can yakar.Yakar ve fark etmezler.Eder ama önemsemezler.Onlar yapmadıkları her hareket için kendilerini üstün insan sayarlar.Halbuki gerçek acı çeken bağırır,çağırır,ağlar,kızar,döver,söver taki içindeki yangın sönene kadar.Bunu yapmayan acı çekmiyor mu demeyin?Çeker elbet ama oda kendi başına kaldığında ağlamaz mı?İçinden,bazen yanaklarını sıkarak içinden küfür edip beddua etmez mi sonra bedduasını geri çekmez mi?
İnsan önce kendini sevmeli.
Kendini sevip narsist olacak kadar değil kendine yetecek kadar sevmeli sonra bir balık sevmeli.Sonra bir dost sevmeli.Sonra bir aşık sevmeli.Önce kendini sevmeli.
Kendine güvenip hayata böyle göğüs germeli.
Hep iyikileri olmadıktan sonra insanın keşkelerle yaşamak sadece sersemlerin işi.İyikilerin her zaman keşkelere galip geldiği bir hayat yaşamalı insan.Geriye baktığında hala iyiki diyorsan büyüyorsun.En çirkin anlarına bile iyiki diyorsan olgunlaşıyorsun.
Her acı bir deneyimdir ve bunun için iyiki.
Her acımız kederimiz bizi mutluluğa aradığımız doyumsuz sevgilere bir gün daha yaklaştırıyor bu yüzden iyiki nefes alıyoruz iyiki.. 

4 yorum:

  1. heeey en sevdiğim konulardan biri.
    eveeet haklısıın.
    :)
    kendimizi sevelim yoksa ortadan ikiye çatlarız kii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de öyle :)bir şarkı vardı "hayat sevince güzel sevince tatlı günler.." diye bir şey insan önce kendi kıymetini bilmeli..

      Sil
  2. Yok aslında kendimizi seviyoruz ama yeteri kadar değil. En çok önemli kendimiziz bunun farkına varamamakta niye bu kadar ısrarcıyız hiç bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü eksik bırakıyoruz bir yanı..Kendimizi.Herkesi önemserken kendimizi atlıyoruz..

      Sil