17 Ocak 2013 Perşembe

Zarafet:Audrey Hepburn'un Hayatı-Donald Spoto

Sadece kitabı değil onun gözlerini görüyorum.Gözlerinin içini.Sanki o ölürken sayfalarda onun yatağının başında onu izliyorum..
Her zaman benim ,idolüm dediğim kişi olarak kalacak.
Artık zamanı gelmişti çok istememe rağmen bir türlü bu kitabı alamıyordum.Ama sonunda alıp okuyabildim..Kaç resmini paylaştım burada..Kaçını arşivledim koydum.Yatağımın başındaki Breakfast at Tiffany's in başındaki elbisesi ve uzun çubuklu sigarası bilgisayar ekranımdaki asaleti ile bana gülümsetiyor ve bir çok şeyi hatırlatıyor..

Bu kitabı okumadan önce sadece ona hayrandım.Sadece seviyordum..Ama okuduktan sonra kendimi onun ruhunda buldum.Benim gibiydi bir yanı.Belki beni en mutlu eden şeylerden biri Unicef için yaptıkları.Çünkü ben küçüklüğümden beri Unicef için hep çalışmayı istemişimdirim.Ve benim saygı duyduğum bir oyuncunun hele ki onu sayfalarca tanıdıktan sonra orada olduğunu görmek bende tarifsiz bir mutluluk yaşattı çünkü ben ona inanmıştım ve o inancımı haksız koymuyordu..

1929 da başlayıp 1993 senesinde son bulan bir ömürdü.Zarafet dendiğinde akla ilk gelen kişi oldu.Ne Marılyn Monreo gibi seksapalite ile ne Elizabeth Taylor gibi ateşli bir Kleopatra hayır Audrey çocuksu masumiyet demekti..
Uzun boylu,uzun boyunlu,büyük gözleri,narin gülümseyişi ile o ona verilen isimle "elf"ti..O her zaman aşkı arayan bir kızdı.Onu sarıp sarmalayacak.Kanatları altına alıp ısıtacak bir eş..Pek çok çocuk istemişti..İlk evliliğini Mel Ferrer ile yaptı..Mel ile bir çocukları oldu.Andrea Dotti ile evliliğinden bir çocuğa sahip oldu.
Her zaman asil,yumuşak başlı ve nerede durmasını bilen bir kadın oldu.Nazi işgalinde cesurca durdu.Mücadele verdi.Ömrünün son yıllarında Unicef için çalıştı.Kolon kanseri onu alıp götürdüğü o son an bile güzel gülümsemesiyle o çok istediği "melekler beni bekliyor.." meleklerine gitti..



Keder onun hep bir yanıydı..


George Peppard ve Audrey Hepburn(Breakfast at Tifanny's)

                                                                                            
 Humphrey Bogart,Audrey Hepburn, William Holden (Sabrina)

En güzel sözlerinden biridir.Ve asla haksız çıkmaz..

Mel Ferrer (War and Peace)



Mel Ferrer ve Audrey Hepburn




Bir güvercin gibi ürkek ve özgür bir kadındı..

Bisiklet sürmeyi çok severdi.Bu yüzden çekimler sırasında bol bol bisiklet sürdü..


Sean Ferrer( büyük oğlu)

Masamı süsleyen aynı zamanda kitabında kapağı olan resmi..Güzel gözleri sanki içine çekiyor..



Roman  Holiday


George Peppard ve Audrey Hepburn



6 yorum:

  1. Ah evet gerçek zarafet...

    YanıtlaSil
  2. ne tatlı şey bu kadın yaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem çocuk hem kadın ..
      Tatlılık yanında öksüz kalır.

      Sil
  3. çok severim ben de kendisini daha dogrusu fotograflarını!! :) tumblr sayesinde tanıdım da. göz yapısına hayranım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisini de tanı seversin eminim.Ben yaşasa kalbime sokardım herhalde ne bileyim düşer bayılırdım görsem yada sarılırdım sanırım böyle tanımadan seviyor insan sadece okuyup seviyor hele tanısam..Ama yok tanımak istemiyorum aklımda hep böyle kalsın istiyorum..

      Sil