3 Şubat 2013 Pazar

11 Mim var dediler geldik

Geçen sefer mimlenmeme rağmen yapamamıştım bir tanecik Deeptone beni mimlerde ben yapmaz mıyım..Geçen sefer yapacaktım ama silmiş bulunmuş ne yapalım kısmet bunaymış..Aslında zor bir mimdi bir an anlamadım ama sonra beğendiğim kısımı seçip tam buraya geldim..
                                                                       
                                                                     1.Aşama

1-Kitaplara eş değerde sevdiğin bir şey var mıdır? Varsa nedir?
En sevdiğim şey kitaplarla eş değer olarak şarkı söylemek..İçimden kopuyor sanki yüreğimin bir yerinde bir çatlak var oradan sızıp dudaklarımdan dökülüyor..Şarkı söylemeseydim ne yapardım bilmiyorum..
2-Takma adın var mı? Varsa o adı neye göre seçtin ya da sana nasıl hitap edilmeye başlandı? Yani hikayesi nedir?
Takma ad olarak çeşitli şeyler oldu.Genelde Gülniş ama lisede Çimen,orta okulda Olips..Olips gözlerimden ötürü..Çimen kuzenimle aynı liseden mezun olup hocamın ona aşırı benzerliğimden ötürü uydurduğu ama zamanla sosyal çevreye yayılmış virüstür..Gülniş ise adımı uzun bulan mahalle büyüklerinin koyduğu bir ad.
3- Kitap okurken aynı anda şarkı dinleyenlerden misin? Belirli kitaplarla özdeşleştirdiğin şarkılar var mı? Varsa bunlar nelerdir?
Müzik dinlesem bile duymam..Hoş insanları duymamak için müzik açtığım çoktur..Genelde duymadığım için özdeşleştirdiğimi söyleyemem engin hayal gücüm var.Yalnız Hobbit ve Yüzüklerin Efendisini okurken tüm şarkıları kendi kafama göre beste yapıp o bölümlerde  söylemiştim inanılmaz mutlu olmuştum..
4-Seri kitapları mı daha çok seversin yoksa tek kitapta herşeyin olup bitmesinden hoşlananlardan mısındır?
Seri seviyorum ama bozmamak şartıyla seri okumak ayrı bir zevk gibi geliyor hemen bitmemesi bir sonrakini başka bir heyecanla beklemeyi seviyorum..
5-Hayatta en çok gerçek olmasını / senin olmasını istediğin şey nedir?
Dünya üzerinde en çok istediğim şey kendi küçük ufak bok makineme sahip olmam..
6-E-book mu yoksa eski usul,ellerinde hissedebileceğin kitapları mı okumayı tercih edersin?
Belki ileride e-book alabilirim güzel bir şey..Ama şimdilik hem koşullar hemde o cilt kokusu el değmişlik kokusu karalama iç güdüsü devamlı yataktayken okuyayım ruh halim yüzünden kağıt..
7-En sevdiğin şarkıcı / grup ve onun / onların en sevdiğin şarkısı nedir?
En sevdiğim grup Bonjovi-It's my life
8-Kendin hiç ayraç yaptın mı? Yaptıysan eğer kendi yaptıklarını mı yoksa kitapların orjinal ayraçlarını mı tercih edersin?
Yaptım genelde bulduğum çeşitli öğeleride kullanabilirim örneğin uzun süredir Starbucks kartonu ve peçetesi ,lösev ördekli ayıraç en sevdiklerim..Genelde fazlaca ayıraç biriktirme hastalığına sahip insanlardanım..
9- En sevdiğin,bir anlamda hayatını etkileyen ünlü bir alıntı / alıntılar var mıdır?
Aslında iki tane  "Akıllılar hep kuşku içindeyken salaklar hep emindir.."
ve Audrey'den "
Çekici dudaklar için, nezaket dolu konuşun.Güzel gözler için iyi insanları arayıp bulun.
 İnce bir vücut için, yemeğinizi aç olanla paylaşın.Güzel saçlar için, her gün bir çocuğun ellerinin onlar arasında gezinmesini sağlayın.Denge için, bilgi adına yürüyün hiçbir zaman yalnız olmazsınız.
 İnsanlar, eşyalardan daha çok, onarıma, yenilenmeye, canlanmaya, gelişmeye ve bağışlanmaya ihtiyaç duyar; asla kimseyi fırlatıp atmayın. Eğer bir yardım eline ihtiyaç duyarsanız, kolunuzun sonunda bir tane bulacağınızı unutmayın. Yaşlandıkça, iki eliniz olduğunu fark edeceksiniz – biri kendiniz için diğeri başkalarına yardım etmek için.Bir kadının güzelliği giydiği giysilerde, vücudunda ya da saçını tarama şeklinde değildir. Bir kadının güzelliği gözlerinde görülür, çünkü gözler kalbin aynasıdır, sevginin yaşadığı yerin! Bir kadındaki gerçek güzellik ruhuna yansır. Sevgiyle verdiği ilgi, gösterdiği tutkudur. Ve bir kadının güzelliği sadece geçen yıllarla büyür." hep aklıma gelen hiç unutmadığım sözdür..
10-En sevdiğin mevsim hangisidir?
Kışı çok seviyorum.. Vücudumun sıcacık yüzümün üşümesi hep tatlı geliyor.Bere ,atkı,eldiven takmayı seviyorum..İnsanların üşüyerek birbirlerine sarılmalarını izlemek güzel bir şey..
11-Dürüstçe cevap vereceğini varsayarak soruyorum.Elinde bir şeyleri değiştirecek güçte tek kullanımlık bir güç olduğunu düşünelim.Bu kadar büyük bir şans avuçlarındayken bencillik edip kendi isteklerin doğrultusunda mı kullanırdın yoksa daha geniş düşünüp herkesin yararına olan bir değişiklik yapmak için mi kullanırdın? Ve bu değişiklik (bencillik edip de yaptığın yada herkesin yararına olan) ne olurdu?
Önce bunu bir süre düşününürdüm içimdeki bencil kız ve diğer kız kavga ederlerdi ve ne sonuca varırlardı bilmem ama deli dehşet bir şey çıkmayacağına eminim..

2.Aşama
HAKKIMIZDAKİ 11 GERÇEK
(kendim yada blogum hakkında 11 gerçek.)

Kendim hakkındaki bazı gerçekler..Sevgi konusunda çok tutucuyum insanların devamlı birine aşık olmasını anlamıyorum bu yüzden bir ilişkiyi gerçekten gönülle bağladıysam o kişinin benim  kalbimde gerçekten etkili olduğunu beynen ve kalben bilirim..
Eğer bir şeyler sezersem çok sinirli birine dönüşürüm.Aşırı uysal biriyken hiddetlendiğim insanlara laf sokmamla tanınırım annem bu yüzden (iğne) der..
Aşırı hayalperestim..
Gerçek aşka inanacak kadar salağım evet..Ve insanın bir kere aşık olduğuna inanıyorum..
Ara sıra inançsızlığa düşecek gibi olup toparlanıyorum.
Bazen evrende terk edilmiş gibi hissediyorum..
Bir şarkıyı hiç durmadan 1 ay dinliyorum..

                                                                           3.Aşama
Bu aşama benim mimleyeceğim arkadaşlara soracağım soru....

Küçükken sevdiğiniz çizgi film neydi?:)şimde varsa şimdikini de söyleyebilirsiniz ..

Mimlediklerim;

İpekto,Tuxedo,(çok isterdim Deeptone ama olamuyor..),S mektepli (şeymoşum),Bokbocuku,Geleceğin Asabi Amcası,Dilara,Tuğçe,Çiğdemler,Lala



7 yorum:

  1. ama olmadı bu şimdi :( ben seni mimlemiştim haber vermeye geliyordum bunu gördüm. valla yazdım artık yazıyı ben karışmam arkadaşım =/ hatta burada bknz: http://smektepli.blogspot.com/2013/02/mim-len-dim.html

    ha bu arada ben powerpuff girls severdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bebeğim demin gördüm zaten okudum dedim ki akıllı şeymam görmedi her halde senin blogdan bir döndüm yorumunu gördüm ama sorun değil orada kendimi gördüm enneee ben dedim :)
      paylaştığın bir kaç bloga bayıldım hemen takibe aldım :)

      Sil
  2. Benim için de yapmışsın gibi. Kopyala yapıştır yapıp bir iki cümlesini kaldırsam kâfi hani.

    Ve evet insan bir kere aşık olur. İlk duygular su üzerine çıktığında çocukluk atıldığında aşık olduğunu düşünürsün. Bakmışın ki değilsin.. Ardından Hayranlık duyarsın ilk duygunun hezeyanı yüzünden.. bir vakit geçer ki anlarsın hayranlık olduğunu.. Ve aşkı anlamaya başlar aşkı ararsın.. Ve genelde o seni bulur.. Bununla yaşarsın.. Çok şanslı ise 20-30 yıl sonra İkinci bahar yaşıyor ömrüm dersin..

    Önemli olan ''ve ben hala kiminle sevişsem seni aldatıyorum'' dememek olsa gerek..

    İnsan bir kere aşık olur.. Ve tanır nice gecelerce beklediğini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sabah uyandığında "Keşke blabla ile evlenseydim." dediğin an aşk yoktur..Aşk süreklidir..Aşk hep tekken bir gün onsuz uyanmayı bile düşünmemektir..Halbuki insanlar aşk ile saplantı arasındaki ince kısımı ayıramıyorlar.İnsan aşkı kendi seçemez aşk onu seçer..

      Sil
  3. :) aşk olsun. bu ne hız. gelirim yine.

    YanıtlaSil
  4. Hala deliler gibi çizgi film izleyen biriyim, hangisini söylesem bilemedim ki :)
    Ama If there's something strange
    In your neighborhood
    Who you gonna call?
    Ghostbusters!
    iyidir

    YanıtlaSil