5 Mayıs 2013 Pazar

Hangi Dizileri İzliyorum

Yani merak etmiyorsunuz ama ben yine de onları anlatıp puan vermeye karar verdim..Tabii ben sadece cnbc-e yi izliyorum 9 aydır falan o yüzden Türk dizilerini bilmiyorum tek bildiğim Türk dizisi işe gittiğimde Cnbc-e de program olmadığı için Star Tv de olan "Beni Affet"..
Ama ana dizilerime girmiyor şimdi en sevdiklerimi sıralamak istiyorum..

Political Animals

Aslında bu dizi yeni başlamış olmasına rağmen en sevdiğim diziler arasına hemen giriverdi nedeni gerçekten siyasetin arkada yüzündeki hayatları göstermesi..Oscarlı Sigourney Weaver başrolde eski Amerikan Devlet Başkanının eski eşi ve şimdilerin Dış İşleri Bakanı Elaine Barrish(Hammond-Eski).Dizinin diğer esas karakterleri eski eşi ,eski devlet başkanı Bud Hammond(Donald-Gerçek ismi),çitin ikizleri Tj(Thomas-gaydir.) ve  Douglas..

Elaine ,Harvard Hukuk Fakültesinde birincilik ile mezun olmuş akıllı ve vicdanlı bir bayandır Bud ile evlendikten sonra o içindeki özgün kadın yok olmuştur eşi onu sayısız defa aldatmasına rağmen onu kandırır ve bir gün Elaine devlet başkanlığına aday olup yenildikten sonra Bud ile boşanma kararı alır.Yıllar geçer ve artık o Dış işleri bakanıdır.Ama hala devlet başkanı olmak istemektedir.Bu uğurda pek çok şey yaşar..Tabii bu sadece onun değil hepsinin birer hikayesi.Politikanın nasıl insanları kirlettiğinin güzel bir örneği.

Baştan beni Elaine karakteri bana doğrusu Hillary Clinton'u anımsattı bilmiyorum izleyenlerde benim gibi mi düşünüyor ama onunda kocası tarafından aldatılmaları onunda Dış işleri başkanı olması ve aslında Devlet Başkanlığına gizliden oynamasına bana onu anımsatıyor..
Aynı zamanda tıpkı Elaine gibi oda bir avukattır..Ve aynı Elaine gibi başkanlığa aday olmuş ama az farkla Obama'ya kayıp etmiştir..Elaine gibi okulda yaptığı konuşma ayakta alkışlanmıştır.Tıpkı Elaine 'de Hillary gibi eşinin evlenme teklifini ilk seferde kabul etmedi.

Doctor Who


Benim için bir saplantı bir aşıklık durumudur bu dizi..Amelia Pond gibi bende Doctor'umun beni alıp götürmesini bekliyorum ve Amy ile ortak lakabımız (Daima Bekleyen Kız)..Bu lakabı bana bir arkadaşım 1 ay önce taktı ve hep söylüyor ve işin komik kısmı dizi ile alakası yok..Yani evet Doctor'um gelebilir..

Doctor bir Zaman Lordudur ve hücre yenilenmesine sahiptir.Adı Tardis olan bir Police Box'ında sahibidir bu zaman aracı ile zaman içinde yolculuklar yapar ve evreni dolaşır çeşitli maceralara atılır..
Hücre yenilenmesi ile doktor değişebilir..

David Tallent'ı ilk olarak Casanova adında mini dizi serisinde görmüş ve " Allah'ım çok yakışıklı yarabbim aklıma zeval verme." demiştim.Kendisi İskoçun hasosu ve benim yine yine değişmeyen İskoç erkeklerini bulma ve aşık olma radarıma girmiştir.Onlarca erkek içinde İskoçları seçip aşık oluyorum..
Onunlayken Doctor Who fenomen oldu daha sonra Matt Smith geldiğinde ben ilk sevmedim "Bu sıska ve iğrenç oğlan Doktor olamaz." diye bağırdım evet bunu yaptım televizyonu kapattım ama şu an daha Matt'li bir bölüm izlemiştim ki ona müptela oldum ve Matt ile olan tüm bölümleri izledim hatta her bölümü 3 kere falan.

Bilim kurgu seviyorsanız bu size göre.Birde dizide en sevdiğim bir karakter var oda River Song(Melody Pond) ve onu gerçekten çok seviyorum ama Spoiler vermek istemiyorum..


2 Broke Girls
Max ve Caroline adında iki garson kızımızın hikayesi.Caroline aslında zengin bir ailenin sonradan batmış güzel prenses kızı ,Max ise sert ve isyankar kızdır..
Caroline evsiz olduğundan Max onu evine alır ve çok yakın arkadaş olurlar ve bu kızlar tam bir çatlaklar..

Bunu kız kardeşim F. ile kendime benzetiyorum çünkü Fulya Caroline bense doğuştan Max'a benziyoruz ve ikimizde biraz kırıgız ve bu şekilde daha mutluyuz..Zaten bende normal insanlarla uzun süre olamıyorum arkadaş o kesin..


How I Met Your Mother

Her şey Ted'in eşi ile nasıl tanıştığını anlatmaya başlaması ile başlıyor..Ama olay sadece onun değil 5 kişinin hikayesi.
Mükemmel erkeğin tanımı olan Marshall,onun Lily'si.Çapkınlar çapkını Barney ve güzeller güzeli ama soğuk Robin ve aşkı arayan adam Ted..

Sezonlar boyu beni delirtecek kadar zevkli olan hiçbir bölümünden sıkılmadığım dizi hatta son sezonlarında her bölümü 3 kere izlediğim oldu..Hala gülüyorum..

Bakalım Ted eşi ile nasıl tanışıyor severek izliyoruz..

Suburgator ve Revolution


Babası ile bir banliyöde yaşamak zorunda kalan Testa'nın ve babasının komik maceraları..Buna oyum çok yüksek bence izleyip karın ağrıları çekmek için birebir..


Devrim..
Elektrikler tamamen gidiyor ama neden?
Kim nasıl geri getirecek,geri getirebilecek mi?Bunun sorumluları kim?Elektriksiz bir hayat nasıl olurdu?
Bu dizi macera sevenler için ben çok seviyorum ve kaçırmadan izliyorum..










2 yorum:

  1. bu yazıdan ben de yazmak istiyorum, bir aydır aklımda ama çok üşeniyorum :P

    yazı baslıgını görünce sana 2broke girls önermeye gelmistim :P ilk sezon bir günde bitirmiştim ve ertesi gün boyunca yanaklarım ve karnım ağrımıştı :D ikinci sezonda ilk sezonun tadı yok ama yine de çok orijinal bölümler var

    himym zateni izlemeyen yok sanırım :P

    revolution aslında iyi bir dizi değil ama çok merak ediyorum ben. çıkınca hemen onu izliyorum :P :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seviyorum revolution'u bazen beni şaşırtıyor ve en önemlisi ne olacağını hiç bilmiyorum süper bir şey..
      2 Broke Girls 'ü izlediğim günden beri hastayım ona :)
      Political Animals 'a da bakabilirsin :)
      Sende yaz.Aslında ben unutmuşum mesela Merlin,CSI:NY falan da vardı ama boş ver birde sözlde kız kardeşimin adını vermemek için önce F. yapmış sonra Fulya demişim aferim bana :)
      Sende yaz bakalım okuyalım :)

      Sil